22.10.2017

Martin Semrád: Od této výhry se můžeme odrazit

Barbora Wolfová

Kobra v sobotním zápase uzavřela první čtvrtinu základní části na ledě Dvora Králové. Tam dokázala otočit stav utkání a odvezla si zpět do Prahy tři cenné body do tabulky, díky kterým obsadila šestou příčku. Obránce Martin Semrád přispěl dvěma góly a po zápase nám odpověděl na pár otázek.

Jak byste zhodnotil zápas se Dvorem Králové?
Vítězství, které jsme opravdu potřebovali. Takže je hodnocení skvělé. Od této výhry se snad můžeme odrazit k dalším bodovým ziskům.

Jak byste popsal průběh zápasu?
V podstatě se hrálo vyrovnané utkání. Rozdílem to bylo vždy o gól, nebo o dva. Byl to celoplošný hokej, při kterém Dvůr Králové dost napadal, což na tomto širokém a krátkém hřišti bylo dost zajímavé. Hodně zápas ovlivnily přesilové hry, kterých jsme měli v druhé třetině více my a ve třetí části zase soupeř. To bylo znát i na skóre.

Bylo to vyhrocené utkání, že se tolik faulovalo?
Mě zápas nepřišel vůbec vyhrocený. Měl dobré tempo a v těchto vyrovnaných zápasech se hraje o každý metr ledu, to se pak odráží i na vyloučení.

Většina vašich faulů byla na hráče Hrazdiru, dávali jste si přímo na něj pozor?
Nemyslím si, že bychom se na něj nějak soustředili. Dokáže hodně dobře podržet kotouč a má dobrý pohyb, takže je schopný na sebe nechat udělat faul.

Vstřelil jste dva góly což je na obránce v jednom zápase skvělé…
Hodně jsme zlepšili hru v útočném pásmu, kdy jsme schopni vytvořit si tlak, na který se poctivě soustředíme. Z toho ty dva góly i vyplynuly, proto jsem tím pádem mohl vzít z rohu vypadlý kotouč a dvakrát střelou proměnit.

S Dvorem Králové jste odehráli první utkání v této sezóně, překvapil vás něčím?
Byl to nový soupeř, tým se jim hodně proměnil. Takže jsme nic neočekávali. Více jsme se soustředili na naši hru a na její stabilizaci, než na soupeře.


partneři klubu