24.10.2017

Druhá čtvrtina sezóny začíná. Zahájí jí Kobra úspěšně?

Šimon Sýkora

P R A H A - Bojovat o body vyrazí braničtí do Sokolova. Západočeskému týmu se letos velmi daří, aktuálně má však sérii dvou porážek. Kobra naopak po dvou prohrách brala body ve Dvoře Králové. Jak dopadne druhý letošní duel?

Sokolov zahájil letošní sezónu velmi dobře. Po dvou nepříliš úspěšných sezónách, navíc po loňském sestupu, se opět dostal do formy a bojuje o horní patra tabulky. Z desíti zápasů si připsal 17 bodů a drží si tak průběžnou čtvrtou příčku. Baník si držel čtyřzápasovou šňůru výher, naposledy vyhrál po vynechaném kole s Letňany. Následovala však porážka na ledě Mostu 4:1 a doma s prvním Jabloncem 4:5.

Kanadské bodování vede suverénně Pavel Kuběna, který si zatím připsal 13 bodů (3+10). Následován je Tomášem Rohanem (3+5) a Martinem Osmíkem (6+1), který je zároveň nejlepším střelcem, ačkoliv má odehrané o dva zápasy míň. Hvězdný navrátilec David Hruška je čtvrtý s šesti body (4+2) v sedmi zápasech.

Kobře se naopak proti očekávání příliš nedaří. Zatím se drží na šesté příčce, na kontě má 14 bodů. Aktuálně má za sebou výhru ze Dvora Králové, kde vyhrála 6:4. Stejným výsledkem však prohrála v předchozím zápase s Bílinou, připsala si tak druhou porážku v řadě po prohře na ledě Řisut na nájezdy. Hlavní problém dělá Kobře obrana, se 45 obdrženými brankami má dělenou čtvrtou nejhorší obranu v lize.

Nejproduktivnějším hráčem v sestavě je Dominik Novák (3+9). Dva body za ním je trojice s deseti body - Filip Hlinka, Martin Čurda (oba 4+6) a Jakub Jedlička (3+7). Nejvíc branek nastřádal obránce, posledních několik zápasů hrající jako útočník, Dominik Šteiner (8+0).

Poslední zápasy obou celků

HC RODOS Dvůr Králové – HC Kobra Praha 4:6 (2:2, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Petira (Kocián), 12. Hamerský (Hrazdíra), 43. Kmošek (Pozdnyakov, Antonov), 57. Valášek (Petira, Luštinec) – 6. Kellner (Čurda, Matějček), 18. Semrád (Verbík), 35. Šteiner (Ryzák, Hlinka), 37. Semrád (Matějček), 40. Matějček, 58. Čurda (Vacek).

Sestava Kobry Praha: Bílek – Semrád, Skočovský, Vokurka, Ryzák, Verbík J., Verbík R., Vacek – Antončík, Jedlička, Hlinka, Novák, Šteiner, Tuma, Matějček, Čurda, Kellner, Jindra, Slanina, Doležal.

HC Baník Sokolov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:5 (2:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Kašpar (Račanský, Kuncl), 10. Trapl (Strunz), 28. Hruška (Michálek, Osmík), 43. Šik – 7. Bříška (Homolka, L.Tondr), 28. Brokeš, 33. L.Tondr (Bříška), 46. Pilař (Frk), 52. Babec (Víšek).

Sestava Baníku Sokolov: Fečo – Přindiš, Kuncl, Šik (C), Kvapil, Weinhold, Rulík, Michálek – Šmejc, Kuběna , T. Rohan, D. Hruška, Čejka, Račanský (A), Osmík, Harkabus, Zadražil, Říha, Kašpar (A), Strunz, Trapl.

související články


partneři klubu