26.10.2017

Musíme se držet zápalu, který teď máme, hlásí kapitán Antončík

Barbora Wolfová

S O K O L O V - Kobra hrála druhé utkání na venkovní půdě v řadě a to tentokrát v Sokolově. Po úspěšném zápase ve Dvoře Králové si připsala tři body díky gólovém skalpu i ze Sokolova. První polovina zápasu byla vyrovnaná a druhá emočně vyhrocená a gólově jasná pro Kobru. Kapitán pražského celku pomohl dvěma góly a zhodnotil nejen utkání, ale i uplynulou část sezóny.

Jak hodnotíte utkání proti Sokolovu?
Jeli jsme sem se stanovenou taktikou, kterou jsme dobře dodrželi. Nepropadali jsme v jejich útočné třetině a díky tomu to bylo po první třetině vyrovnané. Díky dobré hře jsme poté odskočili a podrželi to. Ve třetí třetině to tam napadalo i kvůli emocím. Hlavní je, že jsme zápas zvládli.

Pomohlo vám, že jste skórovali jako první?
Vzhledem k tomu, že jsme chvíli na to inkasovali, tak ani ne. Zvedne to sebedůvěru aspoň na těch pár minut. Ale závažnou roli to zrovna v tomto zápase nemělo.

Co vedlo k takovému vyhrocení zápasu?
To jsem se sám ptal. Nedokážu si to vysvětlit. V Sokolově jsou kluci, kteří mají šanci hrát výš, jsou plní, hrají na doraz a emoce k tomu taky patří. Tím pádem to asi pramenilo z toho. My jsme se snažili držet se své hry. Ale když se někdo naveze do našeho hráče zezadu, tak se musí bránit.

Některá z vyloučení byla kontroverzní a vy jako kapitán jste jezdil pro vysvětlení k rozhodčímu...
Nelíbilo se mi, že Semák (Martin Semrád) byl napadený hráčem zezadu, čili byla bitka jasně vyvolaná soupeřem, přitom tresty byly pro oba stejné. Ta samá situace s Novákem, který když byl na zemi, tak do něj hráč Sokolova strkal. I když jsme v tomto nebyli aktivní, vylučováni jsme byli stejně. Není to stížnost na rozhodčí, ale trochu citlivější rozhodování by ty emoce zkrotilo.

Na dně jsem nebyl, ale jsem rád, že jsem se prosadil

Vy jste po delší době skóroval a to dvakrát, ulevilo se vám?
První gól byla dobrá práce napadání a ocitl jsem se sám u gólmana. Docela jsem si věřil, protože jsem tam byl sám, tak jsem udělal kličku do forhendu a řekl jsem si, že když si ho na jednu stranu natáhnu, tak budu mít na druhé straně volno. Druhý gól se mi odrazil puk mezi kruhy, tak jsem vystřelil na lapačku. Jsem samozřejmě rád, že jsem se střelecky probudil, ale musím říct, že jsem se necítil na dně. Něco už jsem odehrál, tak už vím, že takové období prostě někdy přijde. To se dá překonat jedině tím, že člověk dál maká a ono se to pak obrátí.

V několika utkáních jste nenastoupil kvůli zdravotnímu stavu, jak jste na tom teď?
Mám vadu oka a teď se to řeší speciálními čočkami. Musel jsem na vyšetření a připravuje se mi speciální čočka, abych mohl hrát. To byl jeden důvod. Pak byl druhý a to bylo rozhodnutí trenéra, které nebudu komentovat.

Čeká vás zápas proti Letňanům, jak se na něj budete připravovat?
Musíme se držet své hry a zápalu, který teď máme. Dodržovat striktně to, co si ke hře říkáme, což je mít třetího hráče nahoře, to nám předtím chybělo. Když to budeme dodržovat, věřím, že to bude fungovat.

Po minulém zápase proti Dvoru Králové se uzavřela první čtvrtina základní části, jak ji hodnotíte?
Byl mírný rozpor v týmu. V srpnu jsme byli dost nemocní a to vedlo k tomu, že jsme nemohli pořádně trénovat a tým se začal formovat a rýsovat až teď. To si myslím, že nám pár bodů sebralo, ale na druhou stranu nás to posílilo, a když si tým projde obdobím, že je dole, tak potom o to silnější je, když se daří. Směrem k play-off musíme stoupat tabulkou co nejvýš, abychom začali zápasy na domácí půdě.


partneři klubu