31.10.2017

První utkání braničtí vyhráli, uspěje Kobra proti Mostu i podruhé?

Šimon Sýkora

P R A H A - Pražská Kobra podruhé v sezóně zavítá do Slaného, tentokrát proti druholigovému nováčkovi HC Most, který loni spadl z WSM ligy. První zápas Pražané zvládli poměrem 7:4, uspějí i na ledě soupeře?

Mostečtí nezahájili sezónu ideálně a dlouho se krčili na samotném dně tabulky, ačkoliv herně nepředváděli špatný výkon. V posledních zápasech se ale zvedli a začali stoupat. Před sobotní prohrou v Jablonci získali 11 bodů z 15 možných z pěti zápasů. Prohráli pouze na ledě dalšího nováčka ze Dvora Králové 7:2, jinak porazili postupně Řisuty (7:5), Bílinu (4:3sn), Sokolov (4:1) a Letňany (4:1). Tyto získané body také tvoří jejich současný bodový účet, který stačí na deváté místo v tabulce, bod před „městským rivalem“ Řisuty.

Nejproduktivnějším hráčem mosteckého celku je Daniel Hora. Produktivní obránce a nejlepší nahrávač týmu má na svém kontě 14 bodů za 3 branky a 11 asistencí. Následuje ho hlavní hvězda týmu, pětačtyřicetiletý Jan Alinč (3+9). Třetím v pořadí je další hvězda Tomáš Rod se statistikou 2+8. Nejvíce branek svým soupeřům zatím nasázel Ondřej Sýkora. Za záda gólmanů se trefil šestkrát, k tomu přidal jednu asistenci.

Kobra se bude snažit protáhnout sérii výher na čtyři zápasy, po nejistém začátku v posledních zápasech porazila postupně Dvůr Králové (6:4), Sokolov (8:2) a naposledy v derby Letňany 8:7 po nájezdech. Jak bylo již řečeno, braničtí vyráží do Slaného podruhé, v předchozím případě padli s Řisuty 6:5 na nájezdy. V posledním utkání se navíc musela Kobra spoléhat pouze na tři obránce, dvojčata Verbíky a Šteinera, který předchozí zápasy hrál v útoku. Ve Slaném by měla nastoupit již s plnější sestavou.

Na čele kanadského bodování došlo po posledním zápase ke střídání, první je se čtrnácti body nyní Filip Hlinka, ale pouze díky více vstřeleným brankám za 6+8. Za ním je Dominik Novák, který v posledním zápase dvě třetiny vypomáhal jako obránce za 3+11. Novák je zároveň nejlepším nahrávačem, na záda mu však dýchá v bodech i nahrávkách Jakub Jedlička (3+10). Do branky by měl, pokud Kobra zůstane u pravidelného střídání maskovaných mužů, nastoupit Václav Mouček.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Kobra Praha vs. HC Letci Letňany 8:7sn (3:1, 1:3, 3:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Doležal, 19. Chlapík (Jedlička, R. Verbík), 20. Antončík (J. Verbík, Tuma), 30. J. Verbík, 52. Hlinka (R. Verbík, Jedlička), 58. Matějček (Čurda, Kellner), 60. Hlinka (Chlapík, Jedlička), rozh. náj. Doležal – 9. Saňa (F. Kučera), 25. Honetschläger (Lytvynov, Kadaně), 28. F. Kučera (Havlůj, Rousek), 34. Lojka (Rousek, F. Kučera), 41. Kadaně (Honetschläger), 51. Voj. Prchal (Vác. Prchal, Lojka), 52. Rousek (F. Kučera).

Sestava Kobry: Bílek (na nájezdy Mouček) – Verbík R., Verbík J., Šteiner – Doležal, Kellner, Jedlička, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík, Tuma, Chlapík.

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Most 6:4 (3:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Brokeš (Frk), 9. L.Tondr (Homolka, Čechura), 18. Babec (Havlas), 35. Víšek (Havlas, Pavlů), 37. Babec (Havlas), 42. Havlas (Babec, Brokeš) – 3. Sýkora (Kellerstein, Kuchta), 36. Kuchta (Kellerstein), 43. Hora, 46. Sýkora (Rod, Hora).

Sestava Mostu: Kuchař – Hora ("C"), Šefl, Liďák, Hlaváček, Sklenička, Mika, Rod ("A"), Macháček, Kubinčák ("A"), Kuchta, Sýkora, Hajšman, Tuček, Fojt, Kellerstein, Alinč.

související články


partneři klubu