24.11.2017

Pražané se chystají k odvetě s Bílinou, které se nedaří

Věra Novotná

PRAHA – Po velmi napínavém duelu proti Řisutům, který Pražané prohráli v nájezdech, zamíří tým HC Kobry Praha k utkání na led Bíliny. Draci se v poslední době trápí, vždyť z posledních pěti utkání zvítězili jen jedenkrát. Na náladě jim ale může přidat právě první vzájemný zápas, který proti Kobře zvládli a zvítězili. Zda se vzájemná mini-série srovná, to se dozvíme v sobotu 25. listopadu. Utkání bude zahájeno v 17:30. Přiblíží se Pražané TOP3?

Poslední zápasy nebyly pro Draky příliš dobré

Vítězství nad Kobrou Draci nepotvrdili proti Vrchlabí, kterému podlehli 3:5. V dalším souboji před domácím publikem si ale svoji reputaci napravili. Odnesl to Trutnov, jenž odjel s porážkou 3:6. Na ledě favorizovaného Děčína se překvapení nekonalo. Medvědi si pohlídali nejen tři body, ale navíc Bílině nedovolili skórovat (0:2). Proti Řisutům ale zaváhání nepřipustili a došli si pro výhru 6:4. Pak už ale Draci letěli strmě dolů. Prohráli na ledě Dvora Králové (3:10), nestačili na Sokolov (5:8) a neporadili si ani s Letňany (2:3). Slabou náplastí bylo vítězství nad Mostem v poměru 6:3. V posledním utkání to ale Bílině znovu nevyšlo.

Poslední utkání Bíliny

HC VLCI Jablonec vs. HC Draci Bílina 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Nevyhoštěný (Víšek, Pavlů), 9. Havlas (Bříška, Žalud), 23. Brokeš (Mulač), 36. Brokeš (Babec), 41. Nevyhoštěný (Víšek, Peřina), 46. Babec (Brokeš, Mulač) – 20. Mála (Mican).

Sestava Bíliny: Odložilik, Kurakov – Jirkovský, Kolíček, Fučík,Vošta, Kuncl, Hrdlička, Komínek, Procházka, Böhm, Gevorkian, Kýhos, Mican, Mála, Doležal, Lenárt.

Kobra je na tom stále dobře

Ačkoliv poslední kolo nakonec vedlo k jedinému bodu do tabulky, Pražané nemusí být smutní. Prozatím jim patří třetí místo se ztrátou tří bodů na Sokolov, který se právě nachází na bronzovém stupínku. Není ale radno body ztrácet. Za Kobrou totiž hoří zuřivý boj. O bod zpět je Vrchlabí a ani Trutnov není daleko, na tým Kobry ztrácí osm bodů.

Zápas s Řisuty vedl k přetržení série tří zápasů, které vždy skončily ziskem tří bodů. Ve všech třech duelech také Kobra dokázala nastřílet minimálně pět branek.

Poslední utkání Kobry Praha

HC Kobra Praha vs. HC Řisuty 4:5sn (0:0, 1:2, 3:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Novák (Tuma), 44. Skočovský (Čurda, Chlapík), 60. Jedlička (Semrád, Chlapík), 60. Semrád (Skočovský, Doležal) – 21. Náprstek (Babický, Kos), 25. Patyk (Babický, Ilašenko), 45. Schildhabel (Janeček), 53. Babický (Bílek), rozh. náj. Havelka.

Sestava Kobry Praha: Mouček – Kolařík, Šteiner (C), Semrád, Verbík R., Skočovský, Verbík J., Vacek, Vokurka – Jedlička, Doležal, Hlinka, Novák (A), Kellner, Tuma, Čurda, Matějček (A), Chlapík.

Poslední vzájemný zápas HC Kobra Praha vs. HC Draci Bílina 4:6 (1:0, 1:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 9. Jedlička (Doležal), 25. Matějček (Kellner), 41. Doležal (Jedlička, Hlinka), 58. Doležal – 21. Mála (Hrdlička, Kýhos), 35. Gevorkian (Petráš, Mical), 38. Komínek (Procházka, Böhm), 45. Procházka (Zicho), 50. Komínek, 60. Kýhos (Procházka, Polák).

Sestava Kobry: Mouček – Semrád, Vacek, Vokurka, Skočovský, Verbík J., Verbík R, Ryzák – Kellner, Jedlička, Slanina, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík, Tuma, Jindra, Doležal, Šteiner.

Sestava Draků: Kurakou – Polák, Fryč, Jirkovský, Brettschnaider, Fučík, Zicho – Petráš, Komínek, Procházka, Bohm, Gevorkian, Kýhos, Mical, Mála, Hrdlička, Kopřiva.

související články


partneři klubu