24.11.2017

Řisuty jsme podcenili, neumíme na ně hrát, přiznává Dominik Novák

Barbora Wolfová

P R A H A - Jedním ze základních stavebních kamenů útoku Kobry je také Dominik Novák, který si za 18 zápasů připsal 18 bodů (7+11) a také 18 trestných minut. V zápase proti poslednímu týmu tabulky, Řisutům, byl prvním, kdo se za Kobru prosadil a nastartoval tak vyrovnávací proces, který se podařilo domácím dokonat až v poslední minutě a to dvěma góly za 19 vteřin. Zápas došel k nájezdům, kde se z desíti sérií ani jeden hráč Kobry neprosadil a tak si v Praze domácí vybojovali jen jeden bod.

Jaké bude hodnocení zápasu proti Řisutům?
My jsme v tabulce čtvrtí a oni poslední a taky jsme k tomu tak přistoupili. Zápas jsme trochu podcenili. Nechali jsme si dát dva blbé góly a pak už jsme jen doháněli. V poslední minutě jsme dali dvě branky, vyrovnali jsme, to nás zvedlo, ale i tak to byla spíš taková plácaná. Pořád jen nahoru – dolů.

Jak vysvětlit, že porazíte první Děčín a s posledními Řisuty je to o tolik horší?
Těžko říct. Proti Děčínu se nám dařilo v minulém zápase a v prvním kole jsme ho porazili na nájezdy, ale proti Řisutům se nám nedaří, nejspíš nevíme, jak na ně hrát.

V čem je hra Řisut lepší od té vaší?
Oni nejsou lepší, ale my jsme to prostě jen podcenili. V tomto zápase to byla chyba na naší straně.

První gól padl až v druhé třetině, což u vás není moc obvyklé…
Oni na nás docela vlítli, my jsme si nedali puk a hráli jsme zbrkle. Nedařilo se nám vůbec přejít střední pásmo a k nějaké velké šanci se dostat. Zbytečně jsme puk tahali k nám do pásma.

První gól Kobry jste vstřelil vy (na 1:2) a byl jistou kapkou naděje k vyrovnání…
Tumič mě našel před bránou, já jsem si puk přikopl a dorazil. Hlavní je, že to tam padlo. Nás to trochu zvedlo, ale k celému zápasu jsme měli přistoupit jinak. Měli jsme hodně přesilovek a nic z toho jsme nevyužili.

Hodně zápasů dorovnáváte až v posledních vteřinách, tentokrát dva góly za 19 vteřin, proč až tak pozdě?
My se vždycky semkneme na konec zápasu a nějak to tam doplácáme. Měli bychom se vždy semknout dřív, ale zaplať pánbůh aspoň za bod.

Jak se rozhoduje, kdo pojede na nájezdy?
Prvních pět je vždy téměř daných. Potom ty další už jsou podle toho, kdo si věří, ten se přihlásí a jede.

Jelo se deset sérií nájezdů a vy jste neproměnili ani jeden z nich, jak je to možné?
Bylo jich opravdu hodně. Oni je taky neproměňovali. Nás hodně podržel gólman. Ale z tolika nájezdů ani jeden neproměnit, to je opravdu špatné.

Budeme se tlačit tabulkou nahoru, máme na víc!

Mezi jednotlivými zápasy jsou teď větší pauzy, tudíž je rytmus pomalejší, je to pro vás výhoda, nebo vám to škodí?
Řekl bych, že to nerozhoduje, akorát kluci, kteří chodí do práce, tak budou jedině rádi, že si můžou trochu odpočinout a bude to volnější. Jestli se hraje středa sobota pořád, anebo je pauza, tak pro nás není rozhodující.

Jak jste prozatím spokojeni se čtvrtým místem v tabulce?
Myslím si, že docela jo. Můžeme být výš, protože jsme měli vítěznou šňůru, a je škoda, že jsme to malinko pokazili ztrátou bodů proti poslednímu týmu, ale budeme se tlačit nahoru, protože máme rozhodně na víc!


partneři klubu