09.12.2017

Třetí derby, tři body, Letňany tahaly za kratší konec

Barbora Wolfová


P R A H A - V Letňanech proběhlo již třetí druholigové pražské derby. Braničtí i tentokrát obhájili vládu nad hlavním městem v rámci této ligy. Ovšem nic jednoznačného to nebylo. Rozhodlo, že první gól vstřelili hosté. Letci na ně už poté jen dotahovali a ve třetí třetině už naposledy vyrovnat, a vybojovat tak alespoň bod, nedokázali.


24. kolo, 09.12.2017 v 18:40

HC Letci Letňany

HC Kobra Praha

3:4

(1:1, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Lojka (Prchal), 26. Hozák (Beran, Volek), 39. Honetschlager (Kotyra, Novák) - 2. Tuma (Novák), 20. Vokurka (Šteiner, Hlinka), 36. Jedlička (Chlapík), 39. Šteiner (Jedlička, Hlinka). Vyloučení: 4:3. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Letci Letňany: Pírs - Gebell, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Novák, Chvála, Saňa, Honeschlager, Švarc, Prchal, Dyrynk, Kadane, Volek, Kotyra, Hozák, Havlůj, Lojka, Kučera.

HC Kobra Praha: Mouček - Vokurka, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík, Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Kellner, Hlinka, Antončík.

Komentář k utkání

Fanoušci si ještě ani nestihli najít místo v hledišti a gólman domácích Pírs už musel lovit puk zpoza svých zad. Kobře stačily necelé dvě minuty na to, aby otevřela díky střele Lukáše Tumy skóre. Domácí celek tím vyvedla z rytmu a vytvářela si jednu šanci za druhou. Trenér domácích Totter si vzal proto oddechový čas aby uklidnil situaci a zadal svým letňanským svěřencům nové pokyny. Od té chvíle se hra vyrovnala. Nejen herně, ale i na světelné tabuli. Po přihrávce Prchala dokázal srovnat a překonat Moučka Lukáš Lojka. Tak jak hosté otevřeli skóre necelé dvě minuty po začátku, tak dokázali vybojovat vedení zpět na svou stranu necelou minutu před koncem první části. První gól mladého obránce Jiřího Vokurky, který vypálil od modré, dodal hostům klid při odchodu do kabin.

Vyrovnaná hra trvala i v druhé třetině, kdy po šesti minutách dokázal srovnat na 2:2 Jiří Hozák. Jenže tak jak Letňany po celou dobu tahaly za kratší konec, tak i tentokrát hosté sáhly po třech bodech a to díky ukázkové spolupráci Jakuba Jedličky a Adama Chlapíka. Jedlička zavezl po pravé straně puk, na úrovni kruhů přihrál přes obránce na Chlapíka, který ještě na poslední chvíli zvládl puk vrátit na hůl prvnímu jmenovanému, jenž puk uklidil až do brány Pírse.

Na konci druhé části se skóre na obou stranách navýšilo o jednu branku. Nejdříve, tak jako pokaždé Letňany vyrovnaly a to tentokrát díky střele Tomáše Honetschlagera, a po necelé minutě, určil už konečný stav utkání Dominik Šteiner.

Ve třetí třetině už hosté jen účelně bránili. Na konci poslední dvacetiminutovky zkoušeli domácí hru bez gólmana. I když se dostali k puku hosté několikrát, tak prázdnou bránu netrefili. Ovšem ani Letci využit power-play nedokázali, a tak i tentokrát Braničtí ovládli malé pražské derby.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): V derby se maže, jestli je někdo lepší nebo horší a kolik má kdo bodů. Na to jsme upozorňovali na začátku, že to nebude jednoduchý, protože Letci teď bodovali v několika utkáních. Bylo dobře, že jsme dali první gól, ale potom bohužel došlo k tomu, že jsme přestali bránit střední pásmo a Letňany vyrovnaly hru. Hrálo se pak tak, že to mohlo skončit klidně nerozhodně. Potom se ale projevila vůle mančaftu, že chce vyhrát, a na konci to taky rozhodlo. Také chci poděkovat našemu fanklubu, který se začíná rozrůstat a začal pracovat. Bylo to krásný, kluci děkuju!

Aleš Totter (HC Letci Letňany): Soupeř byl o gól asi lepší. My jsme vždycky jen dotahovali a nechali jsme si dát laciné branky. Když to bylo nerozhodně, darovali jsme nezkušeností soupeři vedení. V poslední třetině si to chytře ubránili a jejích zkušenosti je podpořili. To asi rozhodlo. Ale nemůžeme se na nezkušenost vymlouvat donekonečna. S Jabloncem i Kobrou to byly dobré zápasy, ale něco nám chybí. Ještě je dost času a my na tom budeme určitě pracovat. Výsledky týmu, co se tu postavil na začátku sezóny jsou solidní.



partneři klubu