22.12.2017

Nadělí si Kobra vánoční dárek v podobě čtvrté příčky?

Věra Novotná

PRAHA – Poslední pětici zápasů rozložila Kobra do šňůry tří výher, následovaných dvěma prohrami. To náš příští soupeř, HC Stadion Vrchlabí, je na tom o chlup lépe. Oba dva celky se setkaly již dvakrát. Bilance je vyrovnaná, lepší pocity ale panují u hokejistů Kobry Praha, kteří poslední vzájemný zápas vyhráli. Kdo získá ve vzájemné mini-sérii další bod? To se dozvíme v sobotu 23. prosince ve 12:00 Zkraťte si čekání na Ježíška fanděním svému oblíbenému týmu a pomozte nám na domácím ledě získat tři body! Jde nám o posun na čtvrté místo tabulky, kde je aktuálně právě náš příští soupeř.

Vrchlabí je na vítězné vlně

Od posledního setkání uplynulo devět kol. Stadion od té doby prohrál pouze jedinkrát, což znamenalo přísun 24 bodů do tabulky. Do těchto duelů se započítal i kontumovaný zápas s Mostem, který druhou ligu opustil. Vrchlabí zvládlo všechny čtyři domácí souboje a postupně porazilo Děčín (2:1), Dvůr Králové (3:1) a Letňany (6:3). Zastřílelo si také v minulém kole proti Jablonci (10:5). Dařilo se ale rovněž venku. Stadion oloupil o všechny body Trutnov (4:3), Řisuty (5:2) a kontumačně mu připadly již zmíněné body z Mostu. Jediným utkáním, kde náš příští soupeř neuspěl, byl zápas na ledě Sokolova (2:3).

Poslední zápas Stadionu Vrchlabí

HC Stadion Vrchlabí vs. HC Vlci Jablonec 10:5 (3:1, 6:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Urban (Pšurný), 18. Miškovský (Urban, Pšurný), 19. Oppelt (Jirků, Pojkar), 27. Šťastný (Abraham, Filip), 28. Urban (Pšurný, Pojkar), 29. Niko (Abraham, Filip), 34. Šťastný (Filip, Procházka), 35. Urban (Niko), 36. Havránek (Filip, Šťastný), 56. Oppelt (Miškovský, Moník) – 5. Nevyhoštěný (Tondr L., Bříška), 26. Víšek (Gecko), 33. Babec (Mulač), 39. Víšek (Havlas), 59. Havlas (Korecký).

Sestava Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Pojkar, Jirků (A), Chleborád, Havránek, Matějček, Niko – Oppelt, Miškovský, Urban, Kerekanič, Filip (C), Pšurný, Bláha (A), Šťastný, Moník, Procházka.

Kobra ztratila formu v posledních dvou zápasech

Kobra odstartovala vítězstvím nad Vrchlabím 7:2 šňůru tří povedených zápasů. Po Stadionu si poradila také s Trutnovem (5:2) a stejným výsledkem vybojovala tři body na ledě Děčína. Srdnatý souboj předvedli Pražané i proti Řisutům, které ale nakonec braly druhý bonusový bod po nájezdech (4:5sn). Chuť neztratila Kobra ani v následujících pěti kolech, kde zaznamenala čtyři vítězství. Ta se zrodila po zápase s Bílinou (7:5), Sokolovem (7:5), Letňany (4:3) a body bez boje přišly od Mostu. Nad síly Pražanů byl v této době jen Dvůr Králové (1:5).

Poslední dvě kola se ale hráčům Kobry Praha nevyvedla. Dohromady nastříleli pouze dvě branky a to k vítězství nad dvojící Jablonec – Trutnov nestačilo.

Poslední zápas Kobry Praha

HC BAK Trutnov vs. HC Kobra Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Kastner (Chytráček), 16. Půlpán (Poul, Zahradník), 47. Vácha (Půlpán, Píša), 49. Kubinčák (Vácha, Píša) – 34. Novák (Kolařík).

Sestava Kobry: Mouček (Bílek) – Vokurka, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík, Ryzák, Kolařík, Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Jakeš, Hlinka, Antončík.

Koho sledovat?

Produktivitu Stadionu vede Patrik Urban, jenž se dostal na hranici 30 kanadských bodů (9+21). Zároveň je ale také nejtrestanějším hráčem svého týmu (51 TM) a patří mu rovněž označení nejlépe nahrávajícího hokejisty v dresu Vrchlabí. O góly se nejčastěji stará dvojice Tomáš Šťastný a Daniel Miškovský, kteří jich nastříleli již 11. Co se tabulky pravdy týká, najdeme v ní pouze dva útočníky s plusovými čísly. V těch se drží Tomáš Šlaicher (+1) a stejné číslo svítí také vedle jména Michala Procházky.

Pokud se přesuneme mezi obránce, najdeme největší počet bodů na kontě Tomáše Jirků, který jich nasbíral již 16 (1+15). S patnácti asistencemi je nejčastěji z beků u vstřelené branky. Hranici 10 bodů překonali i Ján Niko (11 bodů, 2+9) a David Pojkar (11 bodů, 3+8). Pojkar se spolu s Lukášem Abrahámem dělí o nejčastěji střílejícího hráče zadních řad.

Také mezi Pražany již byla v útočných řadách pokořena třicítka kanadských bodů. Prozatím ji o jeden bodík přelezl Jakub Jedlička (15+16), který je také nejčastěji skórujícím hráčem Kobry. V počtu asistencí se mu vyrovnali jeho kolegové z útoku Dominik Novák a Martin Čurda. Hranici deseti branek poté dokázal pokořit kromě Jedličky ještě David Kellner.

I v obranných řadách se bodově zelená. Nad deset vstřelených gólů se dostal nejproduktivnější bek Dominik Šteiner (12+2). O pozici nejlépe nahrávajícího obránce se dělí Marek Ryzák spolu s Romanem Verbíkem. Oba mají na kontě sedm přesných nahrávek.

Poslední vzájemný zápas – 11. listopadu

HC Stadion Vrchlabí vs. HC Kobra Praha 2:7 (0:3, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 36. Urban (Pšurný, Pojkar), 50. Moník (Urban) – 8. Novák (Tuma, Antončík), 14. Hlinka (Jedlička), 15. Matějček (Čurda, Chlapík), 25. Chlapík (Matějček, Čurda), 46. Šteiner, 50. Jedlička (Doležal, Kolařík), 60. Jedlička (Šteiner, Doležal).

Sestava Vrchlabí: Jelínek (od 21. Abrahám) – Abraham, Havránek, Tržický, Niko, Pojkar, Moník, Erban – Bláha (C), Jirků (A), Šťastný, Miškovský, Urban, Pšurný, Oppelt, Šimoníček, Mach, Šlaicher, Rychlovský.

Sestava Kobry: Bílek – Semrád, Skočovský, Vokurka, Verbík, Kolařík, Vacek – Chlapík, Antončík (C), Jedlička, Hlinka, Novák, Šteiner (A), Tuma, Matějček, Čurda, Doležal.

související články


partneři klubu