08.01.2018

Hráli jsme špatně z obrany, musíme více střílet, říká Karel Drahorád

Barbora Wolfová

I když Kobra neprolomila sérii prohraných zápasů a nejtěsnějším jednogólovým rozdílem padla proti Řisutům, nováček obranných řad Kobry poprvé v této sezóně skóroval v modrožlutém dresu. Karel Drahorád přišel ze slovenské Skalice. Úplný nováček však není. Na Braníku hrál již před dvěma lety, kdy zároveň oblékal sešívaný dres Slavie. Nyní je však a Kobře doma a zhodnotil sobotní utkání ve Slaném.

Jak hodnotíte zápas proti Řisutům?
Hráli jsme špatně z obrany. Zbytečně jsme propadali a navíc dělali zbytečné fauly, ať už vysoké hokejky, nebo útočné fauly. Oni proměnili všechno, co mohli a to byla příčina naší prohry.

Byli jste však vy týmem, který otevřel skóre, tak co se stalo?
Trochu jsme se zvedli a začali jsme si nahrávat, ale je škoda, že pak zase přišly zbytečné chyby a dostali góly. Polevili jsme a celou dobu jsme museli dotahovat.

I tak k vyrovnání nechybělo hodně, bohužel snížení na rozdíl jedné branky došlo až 4 vteřiny před koncem utkání…
Myslím si, že jsme málo stříleli. Musíme více střílet na brankáře, který bych řekl, že nechytal tak dobře. Takže musíme více střílet v takových chvílích a pak budeme dávat víc gólů.

Je sice hezké dát gól, ale prohráli jsme…

Jaké pokyny jste dostali při oddechovém času, po kterém jste odvolali gólmana?
No měli jsme co nejvíce střílet a všechno cpát do brány. Hrát jednoduše, nedávat zbytečné přihrávky a nějak to tam dorvat.

Vy jste vstřelil první gól v dresu Kobry…
Je to sice hezký, ale prohráli jsme, takže to k ničemu moc nepomohlo. Akorát jsem si to orazil o Verbase a ten mi to vrátil do rychlosti. Já si to objel a trefil jsem se gólmanovi nad lapačku, a ten nezareagoval, takže to tam nějak padlo.

Jste na Kobře přes měsíc, tak jak se vám zatím působení zdá?
Je tady super parta. Všichni si rozumíme. Akorát se nám teď moc týmově nedaří. Už je to pátý prohraný zápas po sobě, takže doufám, že se to otočí. Ale parta je tu dobrá.

Jak se zrodil váš přestup ze Skalice na Kobru?
Ve Skalici jsem prostě skončil a jediný klub, který měl zájem, a bylo možné se domluvit, byla právě Kobra. Domluvili jsme se nejdřív jen na zkoušce, ale vypadá to, že tady zůstanu.

Hodně hráčů jste znal už z dřívějška, pomohlo vám to?
Už tady znám spoustu hráčů ze Slavie a myslím si, že si všichni rozumíme. Pomáhá mi to, že jsem nešel do neznámého prostředí, je to lepší, než jít někam, kde nikoho neznám. S kluky tady se známe od malička, takže si máme pořád co říct.


partneři klubu