12.01.2018

Robert Sovík: Kobra je klub co má charakter, jsem tu rád

Barbora Wolfová

P R A H A - Robert Sovík, šestadvacetiletý talent, který před necelými třemi lety změnil hokejovou kariéru za studium a práci v USA vyrůstal na Kobře, a když je v Čechách, tak neváhá a nastupuje za B-tým. Nyní při marodce v hlavním týmu se pro něj uvolnilo místo a má za sebou již dva odehrané zápasy. Jak hodnotí poslední zápas proti Bílině a celkové působení na Kobře?

Jak hodnotíte zápas proti Bílině?
Zápas byl hodně vyrovnaný a dokonce si myslím, že jsme byli lepší, akorát jsme udělali pár drobných chyb. Ukázalo se ale, že máme hráčskou kvalitu a zápas jsme po prodloužení vyhráli.

V čem jste byli lepší v prodloužení?
Myslím si, že bylo hlavně skvělý, když jsme vyrovnali na 2:2. A pak se ukázala hráčská kvalita a i se štěstím jsme to dali.

Vy jste odehrál druhý zápas za A-tým Kobry, tak jak se to zrodilo?
Kvůli svému businessu žiji mezi ČR a USA a hraji hokej hlavně pro radost. Když mám příležitost, hraji v B-týmu Kobry a druhou CCM ligu. Tady v hlavním týmu nebylo tolik hráčů, měli marodku a mě to v béčku docela jde, tak jsme se domluvili, že si tady zahraji.

A jak se vám tu líbí?
Je to pro mě super. Jsem šťastný, že tu můžu být. Na Kobře jsem vyrostl, takže je to pro mě opravdu skvělé.

Teď to nelepí, ale řekl bych že se to po výhře nad Bílinou bude lámat

S hráči se tedy znáte?
Je to tak půl napůl. S některými jsem se už znal. Ale i ti, které jsem neznal, jsou super i v hokejové kvalitě i osobně. Není tu žádný problém.

Co byste řekl k celkové hře Kobry, které se v posledních zápasech nedařilo?
Myslím si, že je tady obrovská individuální hráčská kvalita. Opravdu jsou tu kluci, kteří mají i na vyšší soutěž, ale bohužel to teď nelepí. Řekl bych, že tou výhrou proti Bílině se to bude lámat a konec sezóny se dohraje dobře.

Jak to tedy s vámi vypadá do budoucna pro Kobru?
To teď vůbec nevím. I když je to klišé, tak já jdu vyloženě od zápasu k zápasu. Rád si tu zahraji kdykoliv budu mít příležitost, ale když budu muset odjet, tak odjedu.

Na Kobře jste vyrůstal, tak co říci celkově ke klubu?
Mám tu spoustu vzpomínek. Jsem pořád ve spojení s kluky, se kterými jsem tu vyrůstal a musím říct, že i když například ukončí hokejovou kariéru, tak jsou to zajímaví lidé. Mám odtud i nejlepšího kamaráda, se kterým se známe asi od sedmi let. Lidi, kteří prošli Kobrou, hlavně celým mládežnickým hokejem, mají charakter.

Dá se tedy říct, že je Kobra dobrým začátkem?
Tady si člověk zažije hodně zajímavých věcí. Není to klub jako Sparta nebo Slavia, v ohledu na mládežnický hokej, na druhou stranu o to větší charakter má. Nasbíráte tu hodně zajímavých příběhů. Ti co znám jsou kreativní, nebo jdou do politické sféry, nebo business sféry a to je podle mě hodně zajímavé. Já to tu mám prostě opravdu rád, a proto se sem vracím, kdykoliv je to možné.


partneři klubu