13.02.2018

Souboj dvou sousedů v tabulce! Do Prahy míří Trutnov

Věra Novotná

PRAHA – Příznivce pražského celku čekají poslední tři domácí zápasy v základní části aktuální sezony. Ve středu 14. února přijede do hlavního města celek Trutnova, jenž se v tabulce nachází právě před hráči Kobry. Oba týmy od sebe před posledním vzájemným soubojem dělí čtyři body. Prozatím v duelech mezi Trutnovem a Kobrou platilo pořekadlo „můj dům, můj hrad“. Naplní se toto heslo i tentokrát? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Úvodní hvizd zazní v 18:00.

Aktuální forma obou soupeřů

Trutnovu se daleko více daří na domácím ledě. U soupeřů se představil v letošním ročníku již osmnáctkrát, tři body odvezl ale v pouhých čtyřech případech. Ve stejném počtu duelů poté Trutnovští obrali soupeře v nastaveném čase či nájezdech. Od posledního zápasu s Kobrou se Trutnovští drží v dobré formě. Po dvou porážkách na ledě Jablonce a Vrchlabí natáhli vítěznou šňůru na čtyři zápasy, v nichž připustili pouze malé klopýtnutí v duelu s Bílinou. Tamní Draky ale nakonec udolali v nájezdech (3:4). Poté následovala prohra na ledě Sokolova poměrem 5:8, avšak další tři souboje, včetně kontumace s Mostem, znamenaly výhru. Velkou domácí pohodu dokázali Trutnovu zkazit až hráči Jablonce nad Nisou, kteří, jako třetí tým v sezoně, uloupili domácímu celku body.

Poslední zápas Trutnova

HC BAK Trutnov vs. HC Vlci Jablonec nad Nisou 1:2 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 52. Zahradník (T. Půlpán, Bezděk) - 12. Havlas (Bříška), 15. Bříška (Havlas).

Sestava Trutnova: Jeschke - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Machač (od 21. Suvorov), Suk - Kubinčák, Baránek, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Martinec - Smékal, Zahradník, Chytráček – Malík.

Hráči Kobry na tom určitě nejsou úplně tak, jak by chtěli, ale poslední kola je mohou těšit. Po utnutí pětizápasové šňůry, v níž zaznamenali Pražané jen bod, přidali na konto také pár výher. V minulých sedmi kolech zvítězili za tři body hned čtyřikrát, jednou si pak připsali dva body za výhru v nastaveném čase. Porazit se hráčům Kobry nepodařilo Dvůr Králové (3:4) a Jablonec nad Nisou (3:7). Poslední zápas Kobry

HC Stadion Vrchlabí vs. HC Kobra Praha 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Urban (Niko, Jirků), 31. Šťastný (Filip, Moník) – 28. Ryzák (Skočovský, Chlapík), 35. Hlinka (Chlapík, Novák), 38. Matějček (Chlapík, Skočovský).

Sestava Kobry: Bílek – Skočovský, Semrád, Šteiner Dominik (C), Drahorád, Verbík J., Verbík R., Ryzák – Čurda, Novák, Matějček, Tuma, Slanina (A), Chlapík, Šteiner David, Hlinka.

Koho sledovat? V obranných řadách najdeme pouze trojici hokejistů, kteří dosáhli na dvoucifernou číslici v počtu kanadských bodů. Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlépe střílejícím a nahrávajícím bekem Trutnova je Pavel Fedulov s 22 body (7+15). Na druhé příčce najdeme Lukáše Váchů, který se kromě 19 bodů (6+13) může pyšnit i nejvyšším číslem v tabulce +/- (16). Třetím do party obránců, kteří přelezli deseti bodovou hranici je Lukáš Bezděk (13 bodů, 2+11).

Útočníkům kraluje Aleš Půlpán, který se, stejně jako jeho někteří další spoluhráči, může pyšnit vynikajícím průměrem, jenž přesahuje jeden bod na zápas. Aktuálně je u Půlpánova jména zapsáno 35 bodů (16+19). O pozici nejlepšího střelce i nejlepšího nahrávače se ale Půlpán musí dělit. Šestnáct branek je totiž i na kontě jeho bratra Tomáše Půlpána, devatenáct asistencí poté zdobí Lukáše Kastnera.

V táboře Kobry se nic nezměnilo. Útoku vládne stále duo Jakub Jedlička - Dominik Novák, kteří jsou od sebe vzdáleni na jediný bod. Rovněž mezi obránci zůstává rozestup stále stejný. Semrád drží čelo s body dvaceti, o dva body zpět se přetahují o druhou příčku David Skočovský s Dominikem Šteinerem.

Vzájemné zápasy

Jak již bylo řečeno výše, ve vzájemných duelech zvítězili vždy domácí. Protože se dva zápasy odehrály na ledě Trutnova, má náš nadcházející soupeř jednozápasové vedení k dobru. Poslední vzájemný zápas – 20. 12.

HC BAK Trutnov vs. HC Kobra Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Kastner (Chytráček), 16. Půlpán (Poul, Zahradník), 47. Vácha (Půlpán, Píša), 49. Kubinčák (Vácha, Píša) – 34. Novák (Kolařík).

Sestava Trutnova: Jeschke – Píša, Poul, Fedulov, Bezděk, Vácha, Suvorov, Machač, Suk – Zahradník, Kubinčák, Půlpán A., Půlpán T., Kastner, Svoboda, Chytráček, Martinec, Smékal, Voženílek.

Sestava Kobry: Mouček – Vokurka, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík, Ryzák, Kolařík, Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Jakeš, Hlinka, Antončík.

související články


partneři klubu