02.03.2018

Nic jiného, než postup přes Vrchlabí, pro nás není, říká David Kellner

Barbora Wolfová

P R A H A - Kobru čeká první kolo play-off proti Vrchlabí. Rozhodlo tak až poslední kolo základní části. I když zápas právě Pražanů už na jejich umístění v tabulce vliv neměl, pro jejich soupeře ze Dvora Králové šlo o klíčový zápas k bráně vyřazovací části. Soupeř Kobru porazil těsně 3:2. Jedním ze dvou gólů domácích se blýskl David Kellner.

Jak hodnotíte poslední utkání proti Dvoru Králové?
Myslím si, že to byl zápas v bojovném duchu s náznaky play-off, které nás teď čeká. Šli jsme do toho poctivě odzadu, bohužel za stavu 2:1 se to zvrtlo a soupeř vyrovnal. Jsou to chyby, které si nemůžeme dovolit. Hodně nás limitují zbytečná vyloučení, což je alfa a omega.

Vy jste vstřelili dva rychlé góly, které vás dostali nahoru, jeden z nich jste dokonce vstřelil vy sám...
Bylo to rychlé hned ve dvou střídáních. První gól byl že mi Šimi nahrál, já jsem vystřelil a gólmanovi to vypadlo, takže jsem to doťukl. Pak jsme tam šli já, Matějda a Štajny a kluci to nádherně sehráli ve středním pásmu, soupeře přebruslili a Matějda dal krásný gól. Bylo to super, že nás to všechny nakoplo.

Měli jste v hlavách, že jde soupeři o postup do play-off?
Věděli jsme to. Čekali jsme, že budou kousat, a že to nebude jednoduché utkání. Ale asi jsme se na to tolik nesoustředili. Chtěli jsme odehrát dobré utkání a připravit se na vyřazovací část.

Postavení v tabulce se naopak na vaší straně změnit nemohlo, mělo to vliv?
To určitě ne. My chceme vyhrát každý zápas, takže o body i o góly šlo. Chtěli jsme se i v systému ujistit, abychom nepropadali a udržovali si posty a to se nám, alespoň podle mě, dařilo. Přišlo mi to jako dobrý prověřovací zápas.

Stále vám chybí hodně hráčů kvůli marodce, tak jak to s nimi vypadá?
Já si myslí, že se většina z nich dá do play-off dohromady a v sobotu pojedeme všichni do Vrchlabí.

Vy jste byl taky delší dobu zraněný, tak co vám bylo?
Měl jsem natržené vazy v kotníku. Docela limitující zranění. Přes tři týdny jsem to měl v sádře a potom jsem to ještě rozhýbával a musel jsem se dostávat do zátěže. Chtěl jsem ještě klukům pomoct v této sezóně a jsem rád, že to zatím drží.

Do Vrchlabí jedeme vyhrát

Jak se vrací po delší době do zápasového rytmu, navíc před nejdůležitější fází sezóny?
Bylo to náročné. I když si každý myslí, že je kotník v brusli zpevněný, tak to až tolik není, protože se od něj každý pohyb odráží. Ale po fyzioterapiích, kdy jsem nohu pomalu připravoval na zátěž, to postupně šlo.

S čím tedy jdete do duelu s Vrchlabím?
Jedeme tam vyhrát. Půjdeme dál! Nic jiného není, je to na tři vítězné zápasy, takže získáme tři bodíky, a půjdeme dál.


partneři klubu