30.08.2017

Kobru čeká odvetné utkání proti nováčkovi z Letňan

Šimon Sýkora

P R A H A - Blíží se odveta malého pražského derby mezi Kobrou a Letci. První utkání v přípravě skončilo lépe pro nového účastníka druhé ligy, když přehrál svého soupeře 7:3. I když jde zatím pouze o přípravu, Kobra má rozhodně co oplácet.

Týmu z Braníku se pomalu přehoupla příprava do druhé poloviny, alespoň co se týče přípravných utkání. Čekají ho poslední tři zápasy, ve kterých mohou trenéři vypilovat sestavu a připravit se na další ročník. Poslední tři utkání, ve kterých jde pouze o souhru a pocit z výhry, ne o body. Zároveň je to předposlední utkání na dobře známém domácím úzkém ledě. Podaří se Kobře oplatit téměř dva týdny starou porážku a navázat na domácí úspěšné utkání s Táborem?

Kobra má za sebou zatím čtyři zápasy. Dvě utkání pro ní skončila výhrou (v Klatovech 6:5 na nájezdy a doma s Táborem 6:4), ze dvou odcházela poražená (s Klatovy 5:4 a v Letňanech 7:3). V kabině navíc řádila angína, která citelně mužstvo oslabila, nyní už by ale měla být většina hráčů zdravá a připravena do akce. Na hře Kobry je vidět postupná souhra, zápas od zápasu předvádí lepší výkon.

Nováček z Letňan si prošel po získání druholigové licence velkou přestavbou. Soupiska byla pro historicky první ročník zveřejněna teprve před týdnem, přípravou však Letci prochází velmi úspěšně. Sedm zápasů mají již za sebou, z toho pouze dvakrát padli (s Pavlodarem 4:3 a 5:3 s Lausitzer Füchse), dalších pět zápasů dokázali vyhrát (v Trutnově 6:5 po prodloužení, dvakrát nad juniorkou Sparty – 4:3 na nájezdy a 10:3, 6:3 s Trutnovem a právě 7:3 s Kobrou).

Potvrdí Kobra roli jednoho z favoritů západní skupiny druhé ligy a podaří se jí na domácím ledě uspět? Podcení opět Letňany? Nebo Letci úspěšně naváží na první zápas a ukáží, že se s nimi musí letos počítat?

související články


partneři klubu