10.10.2017

V přípravě to proti týmu Řisut nevyšlo, jak dopadne mistrovský zápas?

Věra Novotná

PRAHA – Hráči Řisut nechytili začátek aktuálního ročníku za ten nejlepší konec. Po osmi kolech mají na svém kontě pouhé tři body a krčí se tak na posledním místě tabulky. Šanci odlepit se mají ale v domácím zápase právě proti týmu HC Kobra Praha. V případě plného bodového zisku domácích a zaváhání Mostu, poskočí na předposlední místo právě Řisuty. Kdo ze vzájemného měření sil vyjde vítězně, to se dozvíme 11. října. Zápas začíná v 18:00.

Řisuty se z vítězství radovaly jen jednou

Sezonu odstartovali Buldoci na ledě Děčína, odkud odjeli s porážkou 2:6. Po volném 2. kole si mohli napravit reputaci před domácím publikem, ale proti byla Bílina, jež odvezla plný počet bodů a domácí museli skousnout další prohru (2:4). Prozatím jediné vítězství a tři body přinesl venkovní zápas s Dvorem Králové, kde se po šedesáti minutách Buldoci radovali z vítězství 3:1. Poslední čtyři duely ale Řisuty nezvládly. S Baníkem prohrály 3:6 a vysoko podlehly i nováčkovi soutěže z Letňan (4:10). Nad síly Buldoků byl i Most (5:7) a body nepřineslo ani prozatím poslední utkání v Jablonci (1:6).

Kobra se aktuálně drží na šestém místě tabulky letošního ročníku 2. ligy. Pokud se jí podaří plně bodovat a Trutnov ve svém utkání zaváhá, posune se Kobra o příčku výše, právě před zmiňovaný Trutnov. O co hrát tedy rozhodně je!

Koho sledovat?

O góly se u Buldoků stará šestadvacetiletý útočník Ondřej Krpata. Své vedení v tabulce střelců si zařídil v zápase proti Letňanům, kde byl autorem všech čtyř branek. Celkově má na kontě o jeden gól více. Na druhém místě najdeme Michala Fortelku se třemi brankami, jenž je stíhán Petrem Janečkem a Štěpánem Bláhou, kteří mají oba po dvou přesných trefách. Co se nejlepších nahrávačů týká, mají Buldoci hned dva hráče na prvním místě. Se čtyřmi asistencemi se o vedení dělí Hanuš Petržílka a Ondřej Hampl.

V pražském týmu drží hokejku nejlepšího střelce Dominik Novák s devíti body (2+7). O jeden bod zpět je Martin Čurda (3+5), jenž je naháněn trojicí spoluhráčů, které od stříbrného stupínku dělí jediný bod. Také mezi obránci je situace napínavá. Dominik Šteiner vévodí tabulce beků díky šesti brankám, avšak Luboš Vacek pokukuje po jeho sesazení z pozice nejlepšího obránce Pražanů. Aktuálně je na jeho kontě 5 kanadských bodů (2+3). O bod zpět je poté Marek Ryzák (1+3).

Poslední vzájemný zápas – 5. září 2017

HC Kobra Praha vs. HC Řisuty 4:5 (1:1, 0:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 18. Matějek (Vlach), 42. Hlinka (Novák), 46. Hlinka (Novák), 53. Šteiner (Jedlička) – 16. Vyskočil, 30. Krpata (Kos), 33. Janeček (Náprstek), 37. Krpata (Kos), 59. Hampl (Záleský).

Sestava Kobry: Bílek P. – Semrád, Vokurka, Šteiner, Vacek, Verbík J., Verbík R. – Jedlička, Kellner, Hlinka, Čurda, Antončík (C), Novák, Jindra, Tuma, Matějek, Vlach.

Sestava Řisut: Ilašenko – Havelka, Dostál, Keller, Babický, Bílek F., Kužel, Petržílka – Krpata, Kos (C), Vyskočil, Hampl, Kalla, Záleský, Fortelka, Janeček, Náprstek, Choc, Slánský.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Vlci Jablonec vs. TJ HC Řisuty 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Bříška (Tondr Lukáš, Homolka), 25. Havlas (Víšek), 26. Bříška (Tondr Martin, Homolka), 28. Víšek (Havlas, Nevyhoštěný), 39. Žalud (Bříška), 44. Bříška (Tondr Lukáš, Homolka) – 6. Kail (Kos, Dostál).

Sestava Řisut: Ilašenko (Chabr) – Keller, Dostál, Havelka, Bílek, Kužel (A), Petržílka – Krpata, Kos ©, Kail, Choc, Hampl, Záleský, Fortelka, Janeček, Náprstek.

HC Kobra Praha vs. HC Děčín 7:4 (3:2, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. Semrád (Jedlička), 9. Šteiner, 9. Kellner (Matějček, Čurda), 39. Vacek (Hlinka, Jedlička), 45. Šteiner (Tuma, Novák), 58. Jedlička (Hlinka, Antončík), 59. Tuma (Novák) – 8. Volráb (Navarra, Macek), 11. Macek (Málek, Hašek), 42. Navarra (Oliverius, Baránek), 58. Navarra (Oliverius).

Sestava Kobry: Mouček – Semrád, Ryzák, Vokurka, Skočovský, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Jedlička, Slanina (A), Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík (C), Tuma, Jindra, Šteiner (A).

související články


partneři klubu