20.12.2017

Až třetí třetina rozhodla o vítězství Trutnova

Vít Trubička


Pražskému celku patřila převážně druhá třetina, ve které dokázal zmírnit vedení Východočechů na rozdíl jediného gólu. Přestože se poté velmi snažili o vyrovnání, góly padaly na opačné straně. Utkání jako takové rozhodla přesilovka domácích. Václav Mouček musel ze své svatyně postupně lovit další dva puky. Trutnov tak zůstal ve vzájemných zápasech doma neporažen a posouvá se na rozdíl jediného bodu od Kobry.


29. kolo, 20.12.2017 v 18:00

HC BAK Trutnov

HC Kobra Praha

4:1

(2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Kastner (Chytráček), 16. Půlpán (Poul, Zahradník), 47. Vácha (Půlpán, Píša), 49. Kubinčák (Vácha, Píša) – 34. Novák (Kolařík). Rozhodčí: Veinfurter - Laczko, Řezníček. Vyloučení: 6:6, navíc Půlpán (TRU) - 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC BAK Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Píša, Poul, Fedulov, Bezděk, Vácha, Suvorov, Machač, Suk – Zahradník, Kubinčák, Půlpán A., Půlpán T., Kastner, Svoboda, Chytráček, Martinec, Smékal, Voženílek.

HC Kobra Praha: Mouček (Bílek) – Vokurka, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík, Ryzák, Kolařík, Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Jakeš, Hlinka, Antončík.

Komentář k utkání

Počátek první třetiny patřil spíše trutnovským hokejistům, kteří se velmi tlačili směrem k brance Václava Moučka. Ten však dlouho náporu odolával, ačkoliv střel na něj bylo opravdu velké množství. Na druhé straně se i Kobra do útočných příležitostí v určité míře dostávala. Většina z nich však byla zakončena trutnovskou obranou, popřípadě gólmanem Jeschkem. Skóre otevřel v osmé minutě Lukáš Kastner, který využil přečíslení Východočechů a překonal Moučka těsně nad vyrážečkou. Od té doby se hra na obě strany spíše uklidnila. Některé šance byly, žádná z nich však bezprostředně neohrozila ani jednoho z gólmanů. O to překvapivější bylo navýšení trutnovského vedení v podání Aleše Půlpána. Trutnovský veterán se po vhazování sám ocitl před Moučkem, nad jehož beton zamířil další puk. Kobra ale nechtěla nechat tento nepříznivý stav jen tak. Dominik Novák se dostal do podobné situace, jako před chvilkou Půlpán. Ovšem útočník Kobry již beton gólmana překonat nedokázal. Do konce první periody se již nic zásadního nestalo, do kabin odcházel s příznivějším výsledkem domácí Trutnov.

V druhé třetině Trutnov polevil, čehož hned od počátku Kobra využila. Gólman Jeschke musel čelit postupně střelám Chlapíka, Nováka, Kolaříka a Jedličky. Tyto všechny odvrátil. Proti další střele Dominika Nováka však již neměl šanci. Novák převzal tečovanou střelu a přesně ji umístil do poloodkrytého prostoru brankoviště. Nebezpečí však pro Jeschkeho neskončilo, naopak gólman Trutnova musel čelit ještě většímu množství střel nabuzeného pražského celku. Nejprve Jeschke vyrazil střelu od unikajícího hráče Kobry, načež zastavil i následnou dorážku. Do dvou příležitostí se dostal Adam Chlapík. V té první připravil puk pro zakončení Martinu Semrádovi, který ovšem minul. Druhou šanci zakončoval sám, gólman Trutnova však proti jeho střele vyšvihl famózní zákrok. Druhá třetina pak skončila 2:1 pro domácí tým.

Třetí perioda byla zprvu pro oba celky rozkoukávací. Oba celky se střídali v kombinaci v útočném prostoru, bez sebevážnější šance. To narušil až Tomáš Půlpán, kdy se osamocen vydal do průniku proti Moučkovi. Ten střelu pokryl lapačkou. Následovalo několikero vyloučení na obou stranách, což významně ovlivnilo vývoj utkání do konce utkání. I tak se ale nadále hrálo na obě branky. Čekalo se, kterému z týmů to tam dřív spadne. Více štěstí měli trutnovští. Střelu příklepem od Lukáše Váchy Václav Mouček nezachytil. O dvě minuty později si pak Trutnov vedení pojistil. Znovu v tom měl prsty Vácha, který na Moučka vyslal ostrou střelu. Přímo tu však za jeho záda dorazil až nováček v trutnovském dresu, bývalý dlouholetý hráč Mostu a Litvínova, Vojtěch Kubinčák. Do konce třetiny jsme žádnou vážnější akci neviděli, Trutnov si tedy došel pro vítězství 4:1. Již v sobotu však Kobra může složit reparát. Přivítá doma Vrchlabí, které dnes porazilo vysokým rozdílem Jablonec nad Nisou.



Ohlasy trenérů

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Do utkání jsme nevstoupili úplně špatně, paradoxně jsme dostali dva góly z brejků. Ve druhé třetině jsme zvedli aktivitu, ale chyběly tomu góly. Mohli jsme jí klidně vyhrát 2:0, 3:0. Do třetí třetiny jsme vstupovali s tím, abychom udrželi emoce a disciplínu. Bohužel však přišly fauly, které soupeř potrestal a utkání strhl na svou stranu. Disciplína v závěru rozhodla celé utkání, které se pak jen dohrávalo.


partneři klubu