24.01.2018

Poslední derby základní části vyšlo opět vítězně pro Kobru

Šimon Sýkora


P R A H A - Pražská derby s ligovým nováčkem vyšla výborně. Ze čtyř utkání vytěžila Kobra 11 bodů, o jediný přišla díky výhře na nájezdy. V posledním utkání sice dlouho dotahovala, ve třetí třetině ale otočila a výhru si již udržela. Kobra na svém ledě vyhrála navíc za tři body poprvé od 6. prosince, kdy porazila Sokolov.


35. kolo, 24.01.2018 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Letci Letňany

6:4

(2:2, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Šteiner (Chlapík, Novák), 15. Matějček (Drahorád, Slanina), 41. Chlapík (Šteiner, Novák), 48. Skočovský (Verbík, Tuma), 58. Jedlička (Novák, Skočovský), 60. Semrád (Verbík, Antončík) – 1. Havlůj (Volek, Hozák), 4. Hozák (Kotyra, Volek), 31. Beran (Lytvynov, Volek), 58. Prchal Václav (Prchal Vojtěch, Švarc). Rozhodčí: Šindel – Štětina, Šimánek. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 147. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4, 6:4.

HC Kobra Praha: Bílek – Semrád, Šteiner (A), Drahorád, Verbík, Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček (A), Tuma, Slanina (A), Chlapík, Hlinka, Antončík (C)

HC Letci Letňany: Hamalčík – Gebell, Kučera L., Uhlíř, Lytvynov, Beran, Chvála, Saňa (A) – Honetschläger, Švarc, Prchal Vojtěch, Dyrynk, Kadaně (A), Volek, Kotyra (C), Hozák, Horák, Havlůj, Prchal

Komentář k utkání

Letci již od úvodního buly ukázali, že by dnes chtěli proti pražskému rivalovi uspět. Od začátku hráli živě a aktivně, hráči Kobry měli problém svého soupeře stíhat. První branka na sebe nenechala dlouho čekat, již po 55 sekundách propálil Petr Havlůj vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře. O pár minut později šel na trestnou lavici Antončík. Domácí kapitán předvedl obranný faul, když hákoval jednoho z unikajících útočníků, až ho nakonec podrazil. Zabránil tak možné brance, Letňany ale dokázaly výhodu využít. Bílka překonal Jiří Hozák. I po vyrovnání počtu hráčů měli více ze hry spíše hosté, Kobra se dostávala hlavně do úniků.

Snížení přišlo v šesté minutě, v těsné blízkosti při signalizovaném faulu se backhandovým blafákem prosadil Dominik Šteiner. Na puku i nadále byli spíše Letci, minimálně do vyloučení Havlůje za hákování. Domácí výhodu nedokázali využít, avšak dvě minuty po jejím ukončení srovnal Martin Matějček. Počkal si před bránou na puk, zpoza klece mu nahrál Drahorád a kobří jednadvacítka zakončila nadvakrát k protější tyčce.

I ve druhé části pokračovala živá hra. Prvních minutách měli více ze hry domácí, využít toho ale nedokázali. Mnohem více než v první části se ale vylučovalo. Největší šanci měla Kobra po čtyřminutovém trestu Kučery. Jenže využít ho nedokázala, naopak dokonce inkasovala. Bílka po souhře hostující čtveřice propálil Václav Beran. Celkem rozdal sudí Šindel v této části šest trestů a čtrnáct trestných minut. Žádná další branka však nepadla, soupeři šli do kabin za stavu 2:3.

Naopak ve třetí třetině začaly branky padat ve velkém. Chvíli po začátku byl vyloučen Saňa, po pouhých 18 sekundách využil přesilovku Adam Chlapík a bylo tak opět srovnáno. Opět se hrála vyrovnaná hra, více šancí ale dokázala vytvořit Kobra. Rozdílovou branku vstřelil prudkou dělovkou od modré David Skočovský a poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení. Tlak domácích pokračoval, na hráčích bylo znát, že chtějí i počtvrté svého městského rivala porazit.

Další branky padly v dramatickém závěru utkání. Letci zkusili štěstí při hře bez brankáře již zkraje 58. minuty. První šanci měl Jedlička, který ale přišel o puk na modré čáře. Po chvíli se ho ujmul Novák, dostal kotouč hluboko do pásma a nahodil na bránu, kde trajektorii upravil do volné klece právě Jakub Jedlička. O pouhých deset sekund později dokázal snížit Václav Prchal a rozdíl byl opět jednobrankový. Hosté ale srovnat nedokázali, při další hře bez Hamalčíka zakončoval Martin Semrád a upravil na konečných 6:4 v posledním letošním derby.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Po utkání se Sokolovem, kde jsme hráli super dozadu, jsme dnes ze začátku zase předváděli chaotický a nesoustředěný hokej. Dvě třetiny jsme předváděli hrozný výkon. Ve třetí třetině jsme pak hráli tak, jak jsme si představovali.

Aleš Totter (HC Letci Letňany): Na zdejším hřišti se nám nehraje dobře. Máme mladý tým a nejsme tolik silově vybavení, prohrávali jsme souboje v důležitých prostorech. Ve druhé třetině odehráli výborně oslabení, dali jsme gól na 3:2. Dominik Volek pak měl šanci zvýšit na 4:2, ale rozhodl se přihrát. Bylo to tohle rozhodnutí, měl to vzít na sebe, tam se myslím lámal chleba. Domácí byli po tom oslabení dole. Naše první dvě střídaní ve třetí třetině, kde jsme se vyfaulovali, posadily domácí na koně. Celou tu třetí třetinu byli lepší a zasloužili si to. My jsme odehráli dobrý začátek a dobrou druhou třetinu, ale soupeř měl víc šancí. Je to škoda, muselo by se nám to všechno sejít, což se dneska nestalo. Naštěstí zápasy s Jabloncem a Kobrou, ve kterých jsme uhráli jeden bod v osmi utkáních, už máme za sebou. Rozhodne těch sedm zápasů, co nás čeká, jestli ještě zabojujeme o play off, ale není to úplně cíl sezóny. Kluci se zlepšili, pět hráčů má nabídku do první ligy na příští sezónu a to byl náš cíl. A jestli uděláme play off, bude to bonus navíc. Jsme rádi, že kluci takhle pracují a věřím, že si tuto pracovní morálku udrží až do konce února a dohrajeme sezónu se ctí.



partneři klubu