14.02.2018

Souboj o pátou příčku se Kobře nepovedl, padla vysoko 0:5

Šimon Sýkora


P R A H A - V důležitém souboji o pátou příčku byl lepší Trutnov. Sice si zapomněl přivézt dresy a hrál tak v červené sadě dresů Kobry B, na jeho výkonu se to nepodepsalo. Úřadovala hlavně první lajna, nejvíce byl vidět Vojtěch Kubinčák, který byl u všech branek (2+3). Svůj debut v dresu Kobry si odbyl ve 37 letech kapitán B týmu a bronzový medailista se Slovenským výběrem z MS 18 z roku 1998/1999, Tomáš Gron.


40. kolo, 14.02.2018 v 18:00

HC Kobra Praha

HC BAK Trutnov

0:5

(0:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Baránek (Kubinčák), 20. Půlpán A. (Kubinčák, Vácha), 33. Kubinčák (Baránek, Půlpán A.), 35. Kubinčák (Chytráček), 45. Baránek (Půlpán A., Kubinčák). Rozhodčí: Šindel – Schopf, Horažďovský. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Průběh utkání: 0:5.

HC Kobra Praha: Bílek – Skočovský, Semrád, Šteiner Dominik (A), Drahorád, Verbík J., Verbík R., Ryzák, Kolařík – Matějček, Tuma, Slanina (A), Chlapík, Šteiner David, Hlinka, Antončík (C), Gron

HC BAK Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Vácha, Poul (A), Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk, Machač – Kubinčák, Baránek, Pulpán A. (C), Pulpán T., Martinec, Kastner, Chytráček (A), Zahradník, Smékal, Voženílek, Malík, Svoboda

Komentář k utkání

Od počátku bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně. Větší převahu však měl Trutnov, který jen zřídka pustil svého soupeře s pukem z obranného pásma. Přesto si v páté minutě dokázal vytvořit šanci Chlapík, jeho pokus z levého kruhu ale Jeschke pokryl. Na druhé straně se již radovali trutnovští, Bílek ale kotouč udržel pod betonem i před čárou. První branku vstřelil v podobné šanci ve třinácté minutě Martin Baránek, který se o půl minuty dříve vrátil z trestné lavice. Puk dostal v úniku 2 na 1 od Kubinčáka, vypálil a Bílek puk chytil opět pod betony. Následně se však i s ním doklouzal za brankovou čáru a po konzultaci hlavní sudí Šindel branku uznal.

O pár minut později usedl Baránek na trestnou lavici podruhé, tentokrát se oproti prvnímu případu dařilo Kobře udržet v útoku. Obrana hostů však nepovolila, navíc se poměr vyrovnal po faulu Antončíka. Během hry 4 na 4 se dostal do úniku kapitán Aleš Půlpán, který prudkou střelou zápěstím Bílka propálil. Na začátku druhé části dohrávali hosté přesilovku, využít jí ale nedokázali. Ve 26. minutě skončil na mantinelu David Šteiner

Ve 26. minutě však přišel pěkný moment, kdy předvedl gesto fair play David Šteiner. Upadl na mantinel a jeden z hostů měl být vyloučen, domácí útočník se však přiznal, že upadl nezaviněně a rozhodčí trest neudělil. Ani tento dobrý skutek však domácím nepomohl, v rozmezí necelých dvou a půl minut vstřelil dvě branky Vojtěch Kubinčák. Nejprve Bílka prostřelil po souhře s Baránkem a Alešem Půlpánem. Následně měl pěknou šanci Slanina se Skočovským. Jejich souhra nevyšla a Trutnov mohl do protiútoku. V něm po kombinaci s Chytráčkem zakončoval právě opět Vojtěch Kubinčák.

I ve třetí třetině a při pohodlném vedení 4:0 měli puk na holích hlavně hosté. Když se k němu dostala Kobra, měla problém vyjet s pásma, v útoku domácí snažení většinou končilo na skvělém Jeschkovi. Poslední branku utkání vsítil Martin Baránek, pro kterého to byl druhý zářez v utkání a celkově třetí bod (2+1). Rozdíl mezi pátým Trutnovem a šestou Kobrou tak je nyní 7 bodů. Trutnov má k dispozici ještě tři zápasy, Kobra čtyři. Náskok je to sice smazatelný, ale vysoký. Další utkání čeká branické v sobotu 17.2. v Děčíně.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Hráči věděli, že hrajeme o šest bodů. Chceme hrát o páté místo, nenarazit na Jablonec, který se bude pohybovat na třetím místě. Chtěli jsme hrát z obrany, jít na soupeře z brejků. To nám bohužel nevyšlo, dnes vyhrála „červená Kobra“, která byla lepší.

Aleš Půlpán st. (HC BAK Trutnov): Dneska nás trošku rozhodily ty dresy, které jsme si nevzali, ale celý zápas jsme měli pod kontrolou a hráli jsme přesně to, co jsme chtěli. Celý týden jsme se na ně připravovali, protože jsme viděli, jak hráli ve Vrchlabí. Vyšlo nám to, výborně nám zachytal gólman a od toho jsme se odpíchli.



partneři klubu