25.08.2022

Souhra v útoku je fantastická, pochvaluje si navrátilec Jakub Jedlička

Tadeáš Podolka

Po třech letech nastoupil k zápasu na branickém ledě Jakub Jedlička. Poslední dvě sezony trávil v krajském přeboru a Kobru posílil během letní přestávky. V rozhovoru zhodnotil výhru 5:3 proti Klatovům a rozpovídal se o jeho dalších plánech na jihu Prahy.

Jakube, jak bys zhodnotil dnešní zápas a jak se ti dnes hrálo?

Hrálo se mi výborně, protože jsme se s panem Šebou domluvili, že budu hrát s Tomášem Šťastným. Na ledě je ještě s námi Matěj Kolda, se kterým si taky rozumíme. Souhra v útoku je fantastická, zároveň máme vzadu Dominika Šteinera s Adolfem Strakou, kteří jsou taky kamarádi. Za mě je to úplně ideální lajna.

Jsou to tři roky, co jsi na Kobře naposledy hrál. Proč ses rozhodl vrátit?

Oslovil mě pan Šeba a začal jsem tu opět trénovat mládež. Mám na starosti třetí třídu a přípravku, ještě vypomáhám s bruslením u starších žáků. A pak jsme s panem Šebou dali řeč, jestli bych tu nenastoupil a takhle to vzniklo. Mně se ještě chtělo hrát. S přítelkyní čekáme miminko, tak aby mě vidělo, jak hraju.

Poslední dvě sezony si hrál v krajském přeboru za tým Lev Benešov. Jaké rozdíly jsou mezi krajem a 2. ligou?

Určitě je to rychlost. Je vidět, že tady se kluci víc připravují na sezonu a 2. liga je podstatně rychlejší než kraj. Já jsem ale každý den hodiny na ledě, takže to pro mě nebyl takový nezvyk.

2. liga bude letos nabitá, skupina Západ bude mít 17 mužstev. Také vidíš tuto sezonu jako obtížnou?

Taky si to myslím, hlavně podle těch jmen, o které ostatní týmy posilují. Na druhou stranu ale vidím, jak jsme odehráli utkání proti Benátkám a tým vypadá taky silně. Myslím si, že budeme bojovat o vršek tabulky.


partneři klubu