30.08.2022

Kobra bude chtít třetí výhru v přípravě v řadě. V cestě stojí Letňany

Aleš Skok

Na hokejisty Kobry čeká už páté přípravné utkání před nadcházející druholigovou sezonou, která se nezadržitelně blíží. Tentokrát jim bude soupeřem další celek z Prahy – Letci Letňany. Tým z Braníku bude usilovat o třetí výhru v přípravě v řadě.

Branické hokejisty čeká už páté přípravné utkání. Zpočátku se jim příliš nevedlo, když přišly dvě porážky s Příbramí. Nejprve doma 2:3 a poté na středočeském ledě 1:3. Jenže následně přišla neuvěřitelná otočka s loni ještě prvoligovými Benátkami a výhra 8:5. Naposledy Kobra uspěla před vlastními fanoušky, když porazila Klatovy 5:3.

Hodně produktivní je v přípravě především Tomáš Šťastný a Dominik Novák. Oba mají na svém kontě jednu vstřelenou branku a čtyři asistence. Střelecky nejproduktivnější je pak Václav Zídek, jenž skóroval třikrát a navrch přidal jednu gólovou přihrávku. Daří se také Viktoru Martínkovi, který má bilanci 2+2.

Soupeřem Kobry budou Letci Letňany. Pražské derby pro ně bude dokonce už šestým přípravným duelem. Nejprve doma Letňany deklasovaly Benátky 6:0 a vzápětí přišla porážka s Táborem 4:7. Pak přišla prohra na ledě Příbrami 1:2 po samostatných nájezdech. Duel u Mosteckých Lvů skončil remízou 3:3 a před necelým týdnem přišlo vítězství 6:2 nad Příbramí.

Jednoznačnými lídry jsou podle dostupných statistik dva borci – Dominik Arnošt a Dominik Havelka. Prvně jmenovaný tři góly dal a na čtyři přihrál, Havelka vstřelil dokonce čtyři branky a k tomu jednou nahrál. Třikrát se mezi střelce zapsal také Lukáš Kastner.

Zápas v letňanské Ice areně odstartuje ve středu 31. srpna v 17:30.

související články


partneři klubu