07.09.2022

Znovu pražské derby! Kobra opět vyzve Letňany

Matěj Sousedík

Po pár dnech jdou znovu do akce hokejisté Kobry. V pražském Braníku přivítají tým Letňan, kterým mají co vracet, protože v posledním vzájemném jim 31.8. podlehli na nájezdy.

Letňany nastoupí v přípravě už k osmému zápasu a zatím vyhrály čtyřikrát, když porazily Benátky 6:0, v Příbrami zvítězily 2:1 po samostatných nájezdech, doma potom porazily Příbram 6:2, a pak doma zdolaly 3:2 po nájezdech právě Kobru. Prohrály pouze na domácím ledě s Táborem, který v Praze vyhrál 7:4 a ve Vrchlabí, jemuž podlehly 0:4. Utkání v Mostě skončilo remízou 3:3, na které se oba týmy dohodly po zápase, takže se nehrálo žádné prodloužení ani nájezdy. Nejlepším střelcem Letců v přípravě je obránce Dominik Havelka, který se trefil 4x. Zdárně mu sekunduje útočník Dominik Arnošt, který skóroval třikrát. V posledním utkání proti Kobře skóroval dvakrát útočník Jiří Hozák, který následně rozhodl v samostatných nájezdech.

Naopak Braničtí dosud v rámci přípravy odehráli 5 utkání. Dvakrát nestačili na Příbram, které nejprve podlehli doma 2:3, a pak i na ledě Příbrami 1:3. Následovaly dvě domácí výhry: 8:5 nad Benátkami a 5:3 nad týmem z Klatov. Poslední porážka pak přišla v již zmíněném utkání v Letňanech. Kobru střelecky táhnou především Viktor Martínek, Václav Zídek, a Tomáš Šťastný. Asistent trenéra Milan Vrzal řekl po zápase s Letci, že týmy hodně v utkání podrželi oba brankáři a v nájezdech byli šťastnější hosté.

Utkání HC Kobra Praha - HC Letci Letňany začíná na branickém stadionu v 18:00. Pokud nemůžete utkání sledovat osobně přímo na stadionu, můžete sledovat online reportáž na webu onlajny.com.

související články


partneři klubu