13.09.2022

Předposlední zkouška před sezonou, na Kobru dorazí Havlíčkův Brod

Tadeáš Podolka

Branické hokejisty čeká jeden z posledních zápasů přípravy před nadcházející druholigovou sezonou. Na jih Prahy zavítá známý soupeř z Havlíčkova Brodu, utkání začíná v tradičních 18:00.

Kobra sehrála zatím celkem sedm přípravných utkáních, ze kterých má tři porážky a čtyři prohry. Dvakrát podlehla Příbrami, i v pražském derby s letňanskými Letci. Zase ale Braničtí dokázali vysoko přestřílet Benátky 8:5 a naposledy právě přetlačili Středočechy 3:2. Trenér Pražanů Miloslav Šeba byl s výkonem svého mužstva spokojen: "Kluky musím pochválit, protože plnili to, na čem jsme se dohodli. Bylo to vyrovnané utkání, přesto si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát."

Útok týmu s hadem na prsou táhne Václav Zídek, který má v pěti utkáních zapsaných hned 6 bodů. Prosazují se i posily Viktor Martínek s Matějem Koldou, kdy mají obě po čtyřech bodech, a to také z pěti zápasů.

Forma bruslařů se zdá být skvělá, z osmi odehraných duelů slavili výhru hned pětkrát. Naposledy ale havlíčkobrodští hokejisté nestačili v divoké přestřelce na Žďár nad Sázavou, jemuž podlehli 4:7. Během druhé třetiny inkasoval dnešní soupeř Kobry hned čtyřikrát, což rozhodlo o výhře Plamenů. "Celá druhá třetina byla nepovedená, prohráli jsme ji 0:4. Ve třetí třetině jsme udělali nějaké změny a stáhli jsme hru na tři pětky. Hra se zlepšila, dali jsme góly, ale na vítězství to nestačilo," hodnotil zápas kouč BK Havlíčkův Brod Aleš Kraučuk pro klubový web. Předtím ale smetl tým z Vysočiny hodonínský SHKM stejným výsledkem, a předtím si vyšlápl na tradičně silný Tábor, jehož přehrál 3:2 po prodloužení.

Zdá se, že dnes na Braníku půjde o vyrovnané utkání, které poslouží jako kvalitní prověrka před následující sezonou 2.ligy. Utkání na zimním stadionu Kobry startuje od 18:00, k dispozici bude i podrobný online přenos na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu