14.09.2022

Kobra nestačila na houževnatý Havlíčkův Brod, kterému podlehla 3:5

Tadeáš Podolka


Braničtí hokejisté druhou výhru v řadě nepřipsali, naopak nestačili na skvěle sehraný útok Havlíčkova Brodu. Hokejisté z Vysočiny odskočili do tříbrankového vedení během druhé části. Kobru pak už vůbec nepustili do zápasu a kontrolovali jeho průběh.


přát., 14.09.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

BK Havlíčkův Brod

3:5

(1:2, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. Janča (Martínek), 47. Jedlička (Kolda), 60. Kolda (Šťastný) – 10. Kopic (Dušek), 16. Dušek (Kopic), 21. Kopic (Košťál, Dušek), 28. Voříšek (Benák), 57. Dušek (Čermák). Rozhodčí: Hrdlička – Hlinka, Maňák. Vyloučení: 0:4. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.

HC Kobra Praha: Sochůrek (41. Ondrík) – Šteiner, Duda, Knesl, Straka, Svach, Holý – Šťastný, Kolda, Jedlička, Janča, Petrák, Martínek, Ženíšek, Ksandr, Míšek.

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek – Benák, Čermák, Vašíček, Krejčí, Grauer, Kliment, Kerber – J. Petržílka, Voříšek, Valášek, Kopic, Košťál, Dušek, Tecl, Mlynář, Kuchta, Vacík, Holenda.

Komentář k utkání

Ze začátku zápasu byli aktivnější hosté, kteří se prosazovali do slibných šancí. Domácí brankář Lukáš Sochůrek nejprve musel řešit únik Dominika Duška ve 2. minutě, havlíčkobrodského snipera ale nadvakrát vychytal. O sedm minut později přišla další obrovská příležitost týmu z Vysočiny. Tomáš Mlynář se probil do zakončení před brankovištěm, jenže i na něj vyzrál Sochůrek perfektním zákrokem. Na samotném konci 10. minuty ale přišel první zásah do sítě Kobry, jenž si připsal Marek Kopic, který se dostal do rychlého výpadu a zakončil mimo dosah branického brankáře. Obrana Pražanů byla dále v ohrožení, Brod ukazoval velkou sílu směrem dopředu. V 16. minutě zvýšil na 2:0 Dominik Dušek, když se ocitl zcela sám před Sochůrkem, a překonal jej trefou k levé tyči. Dvoubrankové vedení bruslařům nevydrželo ani tři minuty. Pražany vrátil do hry Jakub Janča, jenž pohotově propálil Ondřeje Chaloupka střelou po vhazování, navíc se trefil poprvé od loňské přípravy. Hokejisté Havlíčkova Brodu do konce třetiny už ale neinkasovali a do druhé části si odnesli náskok 2:1.

Druhé dějství započalo opět ideálně pro bruslaře, kteří se trefili už po 47 vteřinách. Konkrétně přidal svůj druhý gól v zápase Marek Kopic, jenž se nejrychleji zorientoval v nepřehledné situaci před Sochůrkem a zavěsil. Havlíčkobrodský útok zlobil branické hokejisty i nadále, v 28. minutě navíc zvýšil na 4:1 Luboš Voříšek, který byl úplně nehlídaný před klecí Pražanů, a s lehkostí doklepl kotouč k bližší tyči. Tříbrankový rozdíl vydržel až do konce druhé třetiny, a tak šli hokejisté Havlíčkova Brodu do třetí periody se značnou výhodou.

Do třetí části vystřídal hlavní kouč Pražanů Miloslav Šeba brankáře Lukáše Sochůrka, kterého nahradila dvojka Matyáš Ondrík. Náhradní brankář Kobry neměl zpočátku tolik práce a nehrál se příliš záživný hokej, spíše se bojovalo každý kotouč. Pak přece jen přišlo pár příležitostí bruslařů, na které Braničtí odpověděli snižujícím gólem na 2:4, který byl výsledkem parádní souhry Viktora Martínka a Jakuba Jedličky. Právě druhý jmenovaný dostal puk za Chaloupka do sítě. Další kobří pokusy o snížení pak skončily u havlíčkobrodského gólmana. Naopak se ještě do závěru periody zvládli prosadit hokejisté z Vysočiny. Poté skóre upravil na 5:2 pro Havlíčkův Brod Dominik Dušek, který jel úplně sám na Ondríka, a vůbec mu nedal šanci. 12 sekund před koncem ještě zvládl snížit na konečných 3:5 Matěj Kolda. Kobra ztratila v přípravě pátý zápas a příště se utká na domácím ledě se středočeskými Řisuty.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Chyběli nám dva útočníci ze Slavie (Maxim Havrda a Daniil Petrov), ta má teďka velkou marodku, a tak jeli se Slavií do Třebíče. Nebyla to naše ideální sestava, a na té hře se to projevilo. Bez těch dvou hráčů bychom neuhráli ani i příští zápasy. Čekají nás těžká mistrovská utkání s Táborem, Ústím a pak máme doma Hronov. Kondičně jsme na tom dobře, bude ale záležet na tom, abychom vydrželi herně. Musíme být více produktivní v útoku. Ještě uděláme změny v sestavě, abychom se dobře naladili do sezony."

Aleš Kraučuk (BK Havlíčkův Brod): "Nastoupili jsme v sestavě, ve které budeme nastupovat v mistrovských utkáních. Dneska jsem s výsledkem, i hrou našeho týmu velmi spokojen. Bylo tam přesně to, co chceme hrát. Proti nám hrálo kvalitní mužstvo, ale myslím si, že jsme si vítězství zasloužili a zaslouženě jsme vyhráli."



partneři klubu