16.09.2022

Poslední část přípravy, Kobru čeká souboj s Buldoky

Tadeáš Podolka

Šance na odčinění porážky s Havlíčkovým Brodem a generálka před nejzajímavější sezonou 2. ligy za poslední dobu. Tak by šel shrnout následující mač proti Řisutům. Úvodní buly je v Braníku naplánováno na tradičních 18:00.

Druholigová sezona 2022/2023 začíná pomalu klepat na dveře... Na programu je poslední přípravný zápas před ostrým startem soutěže, kde hned v prvních kolech číhají celky Tábora a Ústí nad Labem. Pražané naposledy ve středu nestačili na Havlíčkův Brod, kterému podlehli 3:5 po hrubých chybách v obraně, kdy hned dvě branky padly ze samostatných úniků. Branickým navíc chyběly dvě důležité postavy - Maxim Havrda a Daniil Petrov, které jsou pevnou součástí základní sestavy, přičemž jsou na Kobře na hostování ze Slavie. Sešívaní si ale tuto dvojici stáhli pro 1. kolo Chance ligy s Třebíčí, protože mají velký počet zraněných hráčů. "Nebyla to naše ideální sestava, a na té hře se to projevilo. Bez těch dvou hráčů bychom neuhráli ani i příští zápasy. Čekají nás těžká mistrovská utkání s Táborem, Ústím a pak máme doma Hronov. Kondičně jsme na tom dobře, bude ale záležet na tom, abychom vydrželi herně. Musíme být více produktivní v útoku. Ještě uděláme změny v sestavě, abychom se dobře naladili do sezony," zhodnotil minulé nepovedené utkání kouč branických Miloslav Šeba.

Během přípravy nasbírali Pražané hned pět porážek z osmi zápasů, proti Buldokům si chtějí určitě spravit chuť. Bodově ale září Tomáš Šťastný, který nasbíral v sedmi utkáních nadprůměrných osm bodů. Útočná síla je na Pražanech vidět, proti Řisutům mají navíc ještě prostor pro vylepšení defenzivní činnosti.

Středočeši tento zápas jistě také vítají, jde dokonce o jejich jediné předsezonní utkání. Teprve 12. července totiž vedení Řisut odkoupilo licenci na 2. ligu od Nové Paky, a tak Buldoci neměli příliš času na poskládání nového mužstva a vyjednání případných přípravných duelů.

Právě z Kobry přetáhl tradiční soupeř obránce Sebastiana Jandu i útočníka Martina Bláhu. Zůstávají i opory, v čele s Petrem Patykem a Petrem Janečkem. Na soupisce je i kladenská legenda Vítězslav Bílek, jenž ještě v předešlé sezoně odehrál pět utkání za Rytíře v extralize.

Poradí si Kobra s tímto tradičním týmem 2. ligy a naladí se dobře na sezonu? Utkání v Braníku startuje od 18:00, k dispozici bude i podrobný online přenos na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu