20.09.2022

Kobra startuje novou sezonu. Na úvod ji čeká našlapaný Tábor

Aleš Skok

Ve středu 21. září odstartuje Kobra další druholigovou sezonu. Třetí nejvyšší hokejová soutěž má letos pouze dvě skupiny. Pražané se představí v západní části, která čítá 16 týmů. K prvním zápasu vyjedou Braničtí na led našlapaného Tábora. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

V přípravě odehrála Kobra osm duelů, ve kterých si připsala tři výhry a pět porážek, z toho jednu po samostatných nájezdech. Pražskému celku se podařilo porazit 8:5 Benátky nad Jizerou, 5:3 Klatovy a v předposledním zápase opět Benátky, tentokrát na jejich ledě 3:2. Prohry přišly na úvod dvakrát s Příbramí. Nejprve 2:3 a poté 1:3. Nedařilo se ani proti Letňanům. U nich Kobra prohrála 2:3 po samostatných nájezdech a doma 1:2. Závěr přípravy obstaral zápas s Havlíčkovým Brodem, kterému Pražané podlehli 3:5.

Nejproduktivnějším hráčem Kobry byl Tomáš Šťastný, který zaznamenal devět bodů za čtyři góly a pět nahrávek. Společně s Václavem Zídkem byl nejlepším střelcem týmu. Zídek ale zaznamenal o dvě přihrávky méně. Stejně bodů jako Zídek zaznamenal ještě Matěj Kolda. Mezi obránci byl nejproduktivnější Dominik Šteiner s pěti body (3+2). V brance se opět bude spoléhat na dvojici Lukáš Sochůrek a Matyáš Ondrík.

Tábor v přípravě odehrál hned deset zápasů a šest z nich dokázal vyhrát. Jihočeši porazili Jihlavu 4:0, Letňany 7:4, rakouský Linec 5:2, Havlíčkův Brod 4:2 a na závěr Příbram 7:4 a 8:2. Celek od Jordánu ale zaznamenal také čtyři porážky v řadě. Nejprve padl v Havlíčkově Brodě 2:3 po prodloužení, poté v Jihlavě 2:3, následně ve Znojmě 1:6 a naposledy opět se Znojmem, tentokrát doma 3:4 po prodloužení.

Táborští budou vepředu spoléhat opět na zkušeného 35letého Lukáše Endála a také na šikovného Filipa Vlčka. Do obrany se vrátil extraligou protřelý Jakub Suchánek a mezi třemi tyčemi se počítá se stabilními výkony Davida Gáby.

V loňské sezoně spolu oba týmy sehrály šest zápasů v základní části. Nejprve doma Kobra padla 1:5, poté v Táboře 5:6 po nájezdech, následně doma 1:4 a na jihu Čech 1:3. V lednu přišlo jediné vítězství 4:3 po prodloužení a na závěr porážka 2:7.

Zápas v Táboře startuje ve středu 21. září v 18 hodin.

související články


partneři klubu