23.09.2022

Kobru čeká druhý venkovní zápas v řadě. V sobotu míří do Ústí nad Labem

Matěj Sousedík

Kobra v rámci 2. kola 2. ligy Skupiny Západ vyjíždí do Ústí nad Labem. Braničtí budou chtít napravit dojem z prvního kola, ve kterém prohráli v Táboře 3:6.

Na hokejisty Kobry čeká druhé venkovní utkání. V sobotu míří na sever Čech, konkrétně do Ústí nad Labem. Kobra bude chtít napravit výsledek z prvního kola, ve kterém prohrála v Táboře 3:6. Mezi střelce Kobry se zapsali Dominik Novák, Václav Zídek a Viktor Martínek, který se trefil při vlastním oslabení. Kobře se ve třetí třetině podařilo srovnat na 3:3, jenže Tábor pak během 4 minut a 16 sekund přidal tři branky a zlomil definitivně výsledek utkání na svou stranu. "Do třetí třetiny jsme soupeře drželi. Vypadalo to, že budeme hrát o bod, ale zlomili nás tím čtvrtým gólem. Pak jsme dostali po chybě zbytečnou pátou branku a šance na bod se ztratila. Na to, že jde o favorita soutěže, tak se nedá říct, že by nás vyloženě přehrávali. Je to velká škoda, protože jsme mohli hrát o bod," mrzelo po utkání v Táboře trenéra Pražanů Miloslava Šebu. V tomto utkání se dobře dařilo útočníku Viktorovi Martínkovi, který zapsal gól a přihrávku. V brance dostal přednost před obvyklou jedničkou Lukášem Sochůrkem Matyáš Ondrík.

Ústí půjde do utkání v o něco lepším rozpoložení, protože na úvod soutěže vyhrálo doma v severočeském derby nad Děčínem 2:1, kdy branky Slovanu vstřelili Martin Berčík a Pavel Kordule. "Děčín byl v první třetině lepším týmem a měl více šancí. Od druhé třetiny se zápas začal srovnávat a nakonec jsme byli my o tu branku šťastnější. Hodně nás také držel Lukáš Cikánek v brance," hodnotil utkání s Děčínem trenér Slovanu Jan Čaloun. Nejproduktivnějšími hráči Ústí jsou zatím Martin Berčík, Lukáš Kučera, Jan Smola, Pavel Kordule, Richard Záruba a Kale Costa. Všichni tito hráči mají jeden bod. V brankovišti pak v prvním zápase dostal šanci Lukáš Cikánek, jenž by měl v sezóně plnit roli jedničky.

Utkání HC Slovan Ústí nad Labem - HC Kobra Praha startuje ve Zlatopramen Aréně v Ústí v sobotu v 16 hodin. Pakliže se nechystáte přijet Kobru podpořit osobně, můžete utkání sledovat na webu onlajny.com.

související články


partneři klubu