28.09.2022

Věřili jsme, že otočíme zápas v náš prospěch, říká Matěj Kolda

Vít Trubička

Jediným střelcem Kobry v utkání proti Hronovu byl jeden z nových mužů v sestavě branického týmu Matěj Kolda. Pro něho se také jednalo o domácí premiéru v soutěžním klání v kobřím dresu. „Těšili jsme se na domácí fanoušky. Bohužel se nám ale nepodařilo dát více gólů a body jsme neudrželi,“ konstatoval.

Po dvou venkovních zápasech v Táboře a v Ústí nad Labem jste poprvé nastoupili doma. Jaké bylo se představit před fanoušky zde na Braníku?

Samozřejmě jsme se těšili na domácí publikum. Bohužel jsme ale nedokázali dát víc než jeden gól a prohráli jsme.

Jak moc to mrzí? Po dvou venkovních porážkách se vám nyní dařilo dlouho držet vedení.

Mrzí to dost. Udělali jsme nějaké chyby v obraně, které soupeř potrestal. My měli dát více než jeden gól, šancí jsme měli hodně. Hronov ale také hodně podržel gólman.

Byl váš gól v první třetině v té chvíli takovým uklidněním? Vzhledem k tomu, kolik jste předtím měli akcí a trefa delší dobu nepřicházela.

Jistě. Chtěli jsme dát první gól. Bohužel jsme už na to nenavázali.

V třetí třetině ovšem přišly dvě rychlé branky Hronova a situace se pro vás úplně obrátila. Jak těžké bylo najednou být v pozici toho, kdo dotahuje?

Všichni jsme věřili, že dokážeme zvrátit utkání v náš prospěch. Ale bohužel, byli jsme špatní v koncovce. To musíme do příště napravit.

Dá se říct, že k víře k obratu vám pomohlo dlouhé držení náskoku, i přežití trestného střílení Hronova?

To každopádně. Také nás hodně podržel gólman Lukáš Sochůrek. Nepovedlo se to dotáhnout, bohužel.

Hronov hrál v minulé sezoně ve vedlejší skupině, tedy jste s ním úplně nepřišli do kontaktu. Věděli jste, co od něj očekávat?

Čekali jsme, že budou hrát důrazně. Já osobně jsem ale viděl soupeře poprvé a moc jsem o něm nevěděl.

Totéž se dá říct i o Vrchlabí, které máte v dalším kole a které je víceméně nováčkem v druhé lize. Jak se na něj připravit?

Musíme se podívat na to, jak hráli, kdo tam hraje a pořádně si to rozebrat.


partneři klubu