05.10.2022

Tuhle kličku si trénuju celý život, proto jsem přesně věděl, co dělat, říká Dominik Šteiner

Vít Trubička

Jednou z důležitých postav vysokého vítězství Kobry nad Mosteckými lvy byl útočník Dominik Šteiner. Ten se zapsal do listiny díky svému vydařenému samostatnému nájezdu po faulu na Viktora Martínka. „Od zápasu s Vrchlabím šel náš výkon nahoru. Teď s Mostem jsme dodržovali to, co jsme si řekli, proto se nám zadařilo,“ poznamenal.

Druhé vítězství v řadě, v této sezoně navíc první domácí. Jak cenné pro vás je?

Určitě strašně. Sezonu jsme nezačali úplně kvalitně. Měli jsme sice těžké soupeře jako jsou Ústí nad Labem a Tábor, ovšem nepředvedli jsme v nich žádné extra výkony. Na druhou stranu, kdybychom v Táboře hráli delší dobu za stavu 3:3, mohli bychom s utkáním něco udělat. V Ústí jsme tahali hodně za kratší konec. Zvedlo se to až od zápasu s Vrchlabím. Náš výkon nyní proti Mostu byl už dobrý. Hráli jsme to, co jsme si řekli.

Tři góly z přesilovky, jeden z tvého nájezdu. Vyloučení hrály důležitou roli, že?

To každopádně. Oni měli ve druhé třetině sedm nebo osm vyloučených. To nám pomohlo v tom, že jsme se dostali do zápasu. Ze začátku sezony nám přesilovky moc nešly a jsem rád, že se nyní zadařilo. Můžeme se od toho dobře odrazit.

Dodalo vám více klidu i to, že jste po první třetině vedli o dva góly? Oproti zápasu s Hronovem.

Jistě to pomůže. Zase ale třetina pro nás skončila vedením 2:0. Z tohoto pohledu se může jevit, že jsme jí vyhráli zaslouženě. Soupeř měl ale také několik šancí, čtyřikrát jel sám na gólmana. Tam nám Sochy strašně pomohl. My jsme si pak řekli, že musíme s beky hrát blíže u sebe a nevytvářet takové díry v obraně. Pak už jsme si to celkem pohlídali.

Dá se říct, že Lukáš Sochůrek byl velkou oporou, když až do 54. minuty držel čisté konto?

Jasně, řekl bych, že má stoupající formu. Přijde mi, že v zápasech to má v hlavě srovnané a svým výkonem nás proti Mostu podržel. Kdyby nepředvedl takový výkon, tak jsme se mohli s Mostem tahat o výsledek.

Tobě se povedlo skórovat z nájezdu. Jednalo se z tvého pohledu o osvědčený nájezd nebo sis vyzkoušel něco nového?

To je klička, kterou trénuju celý život. Ještě než pojedu, jsem věděl, co udělám. Gólman mi to, dá se říct, zbaštil a přesunul se k druhé tyči. To, že jsem vůbec jel nájezd, bylo rozhodnutí pana Šeby. On má v těchto momentech šestý smysl, kterým pozná, kdo si zrovna věří. A já osobně si v tu chvíli věřil.

Most se dostal k většímu množství šancí na konci druhé třetiny. Bylo důležité, že jste to přežili bez úhony, naopak jste na začátku třetí periody dali šestý gól?

Abych se přiznal, konec druhé třetiny jsem kvůli zdravotnímu problému neviděl a nedohrál jsem jejích posledních pět minut. Ale klid nám dodal už pátý vstřelený gól. Jít s takovým náskokem do třetí třetiny je příjemnější než kdyby nám dali nějaký gól do kabiny.

Příští zápas opět doma, tentokrát s Jabloncem. V čem navázat na tohle klání?

Musíme se hlavně soustředit na sebe. Ať sem přijede kdokoliv, tak my víme, co tu máme hrát. Když to budeme striktně dodržovat, máme šanci hrát s kýmkoliv. Je to primárně o nás. Pokud předvedeme to, co nyní, může nám být jedno, kdo sem přijede. Důležité je také, abychom měli pohlídané záda stejně jako proti Mostu.


partneři klubu