07.10.2022

Druhý domácí zápas v řadě, Kobru čekají Vlci

Tadeáš Podolka

Braničtí hokejisté nastoupí ke druhému domácímu utkání během jednoho týdne. Na jih Prahy zavítá další severočeský soupeř z Jablonce. Úvodní buly je Zimním stadionu Kobry naplánováno na tradičních 18:00.

Svěřenci trenérské legendy Miloslava Šeby mají v posledních kolech slibně vypadající formu. Nejprve Braničtí přehráli vrchlabský Stadion 4:3 po prodloužení, na tento úspěch navázali ve středu proti MOSTECKÝM LVŮM, které smetli vysoko 6:1. Hned pět gólů nasázeli Pražané během dvou třetin a zaskočili favorita ze severu Čech. Povedený zápas takto zhodnotil kouč Šeba: "Už v zápase ve Vrchlabí bylo vidět, že manšaft jde nahoru. To se prokázalo v první třetině, byť Most má kvalitní tým a hraje nahoře. Za vítězstvím jsme si šli od prvopočátku až dokonce."

Nejproduktivnějšími hráči Kobry jsou zatím dva obránci - Dominik Šteiner a Adolf Straka, oba mají po čtyřech bodech z pěti utkání. Skvěle se uvedl také zapůjčený útočník ze Slavie Jaroslav Brož, který má v průměru více než bod na zápas. Díky posledním úspěchům, se braničtí hokejisté dostali z předposledního místa, nyní jsou na 10. příčce.

Za to Vlci jsou právě ve velké nepohodě, z pěti odehraných kol vyhráli pouze jediné. V prvním střetnutí přehráli Řisuty 5:2, od té doby sbírají Jablonečtí samé porážky. Naposledy prohráli Vlci na domácím ledě s Benátkami 1:5, kdy je sestřelil čtyřmi brankami David Šafránek. Severočeši mají ale ve svých řadách Antonína Duška nebo Tomáše Plíhala, kteří můžou Pražany dost potrápit.

Potvrdí Kobra roli favorita a aktuální dobrou formu, či naopak, se probere Jablonec ze série porážek? Utkání v Braníku startuje od 18:00, k dispozici bude podrobný online přenos na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu