27.10.2017

Kobru čeká derby. Prodlouží na svém ledě vítěznou sérii?

Šimon Sýkora

P R A H A - Branický led čeká druholigové pražské derby po dlouhých 11 letech a téměř 10 měsících. Tentokrát však se zcela jiným soupeřem – Letci Letňany. Zmíněné poslední derby se odehrálo 7. 1. 2006, Kobra v něm tehdy porazila Hvězdu vysoko 10:2. Podaří se výsledek zopakovat?

Letňanský nováček měl úspěšnou předsezónní přípravu. V samotné lize se však Letcům nedaří podle představ, z 11 odehraných zápasů vyhráli pouze dva a se šesti body se krčí na posledním místě tabulky. Porazit dokázali ve třetím kole silné Vrchlabí na jeho ledě 6:3 a v kole šestém potěšili své diváky výhrou 10:4 nad Řisuty. Dále však následovaly pouze prohry, aktuálně jedou Letci na pětizápasové sérii proher, kterou budou chtít na Kobře určitě prolomit.

Nejproduktivnějším hráčem nováčka je Martin Kotyra s 10 body (7+3), zároveň je i nejlepším střelcem svého týmu. Následován je dvěma hráči s 9 body, Lukášem Lojkou (5+4) a obráncem Václavem Beranem. Zápas bude pikantní pro Franku Kučeru, který nastoupí proti týmu, za který hrál poslední tři ročníky. Letošní sezónu zahájil na střídačce jako asistent trenéra Tottera, kvůli špatným výsledkům se ale rozhodl pro návrat na led a ze 4 zápasů má aktuálně 5 bodů (3+2).

U Kobry se zdá, že po špatných výsledcích se začíná blýskat na lepší časy. Z posledních pěti zápasů odešla pouze jednou bez bodů, aktuálně má za sebou dva vyhrané zápasy – 6:4 na ledě Dvora Králové a 8:2 v Sokolově. Díky tomu začíná stoupat tabulkou, nachází se na děleném čtvrtém místě se 17 body, na dělenou druhou příčku jí schází pět bodů.

V branickém klubu je už několik kol nejproduktivnějším hráčem Dominik Novák se 14 body (3+11), následován je Filipem Hlinkou (4+8) a Martinem Čurdou (4+7). Nejlepším střelcem je s devíti brankami stále suverénně Dominik Šteiner, původně obránce, který posledních pár kol hraje v útoku (9+0). Nejtrestanějším hráčem na soupisce je David Skočovský, jenž nasbíral v 6 utkáních vysokých 55 trestných minut.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Baník Sokolov vs. HC Kobra Praha 2:8 (1:1, 1:3, 0:4)

Branky a nahrávky: 15. Harkabus (Osmík, Zadražil), 30. Zadražil (Osmík) – 7. Šteiner (Ryzák), 22. Skočovský (Matějček), 24. Antončík (Novák), 33. Antončík (Verbík J., Hlinka), 43. Kellner (Čurda, Matějček), 54. Doležal, 58. Verbík J., 59. Tuma (Antončík, Matějček).

Sestava Kobry: Mouček – Semrád, Skočovský, Ryzák, Verbík J., Verbík R., Vacek – Antončík (C), Jedlička, Hlinka, Novák, Šteiner (A), Tuma, Matějček, Čurda, Kellner, Doležal.

HC Letci Letňany vs. HC Vlci Jablonec nad Nisou 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Kučera F., 36. Kučera F. (Soukup) - 13. Babec (Brokeš), 13. Bříška (Tondr L., Moravec), 44. Tondr L. (Bříška, Pavlů), 58. Tondr L. (Bříška).

Sestava Letců: Hamalčík - Saňa (A), Novák, Gebell, Kučera L., Chvála, Lytvynov, Beran - Lojka, Soukup, Honetschläger, Švarc, Havlůj, Kučera F., Prchal Voj., Kadaně (C), Prchal Vác., Kučera Jan, Volek, Horák.

související články


partneři klubu