11.10.2022

Kobra chce urvat čtvrtou výhru v řadě. V cestě stojí druhá Příbram

Aleš Skok

Už sedmý zápas čeká v nové sezoně na hokejisty Kobry v rámci západní skupiny 2. ligy. Tentokrát vyjede do Příbrami, která je v tabulce na druhém místě a ztratila pouhé tři body, když v posledním zápase padla doma s Děčínem.

Kobra měla naprosto žalostný vstup do sezony. Po prvních třech zápasech na jejím bodovém kontě svítila velká nula, když prohrála s Táborem, Ústím nad Labem a Hronovem. Jenže nyní se pražský celek nachází na vítězné vlně. Odrazovým můstkem bylo utkání ve Vrchlabí, které Kobra vyhrála 4:3 po prodloužení. Následovala dvě domácí vítězství. Nejprve přišel úspěch nad Mostem v poměru 6:1 a naposledy nad Jabloncem 6:2.

Aktuálně je tak celek z Braníku na osmém místě s osmi body. Právě osmá příčka je ta poslední, která zajišťuje postup do play-off. Stejně bodů mají i deváté Benátky nad Jizerou. To Příbrami se zatím daří o poznání lépe. Za šest zápasů dokázala posbírat 15 bodů, když překvapivě ztratila až v posledním domácím zápase s Děčínem, kterému podlehla 2:5.

Předtím měla šňůru pěti výher v řadě, když porazila Písek 5:1, Hronov deklasovala 9:0, Vrchlabí 5:0, Jablonec 4:2 a vyšlápla si také na nadupaný Chomutov v poměru 6:3. Právě středočeský celek má společně s Chomutovem nejlepší útok, když oba týmy vstřelily už 31 branek. Příbram má navíc také druhou nejlepší obranu, inkasovala pouze jedenáctkrát. Lepší jsou v tomto ohledu pouze Letňany, které dostaly devět gólů.

Nejproduktivnějším hráčem Pražanů je Václav Zídek, jenž má po šesti zápasech sedm bodů za pět gólů a dvě asistence. O bod méně má Viktor Martínek, který zatím zapsal 2+4. Bodování Příbrami i celé soutěže vede Josef Hasman se 14 body (3+11). Na třetím místě celkového bodování je Petr Josefus s 12 body (3+9). Kobra v brance spoléhá na tradiční oporu Lukáše Sochůrka, jenž zatím odchytal pět zápasů a průměr obdržených branek na zápas má 2,38. V brance Příbrami odchytal čtyři zápasy Dominik Šorf, jenž má průměr 1,5.

Oba celky se střetly dvakrát v přípravě, ve které byla pokaždé úspěšnější Příbram. Ta Kobru porazila 3:2 a 3:1. Oba týmy se potkaly také v loňském semifinále, ve kterém Středočeši vyřadili Pražany 4:1 na zápasy.


související články


partneři klubu