14.10.2022

Souboj sousedů v tabulce, Kobra zajíždí do Děčína

Tadeáš Podolka

Hokejisté z jihu Prahy se v sobotu vydají na druhý zápas, a opět jej odehrají mimo svůj led. Tentokrát se Kobra přesune do severočeského Děčína, kde ji vyzvou Medvědi od 18:00.

Braničtí hokejisté se až do minulé středy vezli na vítězné vlně. Nejprve skolili Vrchlabí, pak dvakrát nasázeli šest branek, a to MOSTECKÝM LVŮM, i před týdnem Jablonci. Tato skvělá forma ale odešla v minulém kole proti Příbrami, kde Pražané nestačili 0:5, přičemž Středočeši vsítili všechny branky v první třetině. Neplánovaně tak už v. 11. minutě nastoupila do zápasu nová posila Kobry - náhradní brankář Matěj Kmec. Na výkonu Branických se také podepsaly chybějící opory - stále nebyl k dispozici důrazný obránce Aleš Knesl, nehráli ani vypůjčení útočníci ze Slavie - Daniil Petrov a Jaroslav Brož. Kobra je tak aktuálně na 9. místě skupiny Západ s celkem osmi body, po 7. kole má nepříznivé skóre 20:23.

Děčín si nahrál do tabulky zatím stejný počet bodů jako její soupeř z Prahy, a to osm. Severočeši jsou na 8. místě, a to díky lepšímu skóre 25:27. Medvědi mají v poslední době skvělou formu, nejprve zničili Příbram 5:2, kdy zaznamenali hned tři góly v posledních dvou minutách utkání. V 7. hracím kole sice Děčínu zatápěly Řisuty, ale tým s hrající legendou Michalem Trávníčkem zabral, a tak získal dva body za 3:2 výhru v prodloužení. Branickou obranu může navíc potrápit ex-ústecký David Tůma, jenž nasbíral devět bodů v pěti kláních.

Potvrdí Medvědi roli favorita a připíší si třetí výhru řadě, nebo naopak bude slavit Kobra? Utkání startuje na děčínském zimním stadionu od 18:00. Můžete jej sledovat přes podrobný online přenos na webu Onlajny.com nebo na streamu Czechicehockey.tv.

související články


partneři klubu