18.10.2022

Na Kobru se chystají Piráti, pátý tým tabulky

Tadeáš Podolka

Svěřenci Miloslava Šeby odehrají ve středu od 18:00 první ze série tří domácích utkání. Jako první na branický led zavítá nabušený tým Pirátů z Chomutova.

Kobra se nachází aktuálně ve slibné formě. Po nepovedeném úvodu soutěže začali Braničtí stoupat tabulkou a aktuálně okupují osmé místo skupiny Západ. V posledním kole přetlačili Pražané ve vyrovnaném souboji děčínské Medvědy 2:1, ten rozhodl v 56. minutě přesnou ranou pod horní tyč Václav Zídek, jenž navíc chytil slušnou střeleckou formu. Útočná opora branických hokejistů nastřílela šest gólů v osmi odehraných utkáních. Poprvé se ocitl po celých 60 minut v brance Matěj Kmec, nový přírůstek z Olomouce. Kmec se dostal do klece už v zápase s Příbramí, kdy vystřídal v 11. minutě Lukáše Sochůrka. Proti Děčínu také bývalý hráč juniorky Olomouce ukázal, že může se Sochůrkem vytvořit kvalitní brankářskou dvojici. Braničtí budou jejich oporu v brance potřebovat, aby uspěli proti silnému týmu z Chomutova.

Piráti jsou sice v této sezoně nováčkem 2. ligy, ale netají se těmi nejvyššími ambicemi. Zatím se ale chomutovští hokejisté nacházejí v tabulce "až" na pátém místě. Jejich postup vpřed zbrzdily týmy Příbrami a Letňan, které dokázaly Severočechy porazit. V posledním kole ale nabrali Piráti obvyklou formu a smetli Benátky vysoko 8:2. K výhře nad bývalým účastníkem Chance Ligy přispěly i legendy František Lukeš s Viktorem Hüblem, kteří do Chomutova přišli před letošním ročníkem. Z dalších ofenzivních es lze zmínit Romana Chloubu, jenž má na kontě čtrnáct zapsaných bodů v osmi zápasech. Chomutovští jsou nyní v euforii, proti Kobře nebudou brát nic jiného než tři body jako úspěch.

Ukáže Chomutov svou sílu nebo naopak uspěje tradiční účastník 2. ligy z Braníku? Utkání na zimním stadionu Kobry Praha startuje od 18:00, k dispozici bude textový přenos na webu Onlajny.com, a také stream přes službu Czechicehockey.tv.

související články


partneři klubu