21.10.2022

Pražské derby! Kobra očekává přílet silných Letňan

Tadeáš Podolka

Poslední soutěžní derby mezi Kobrou a Letňany se odehrálo 5. ledna 2019, tedy před více než třemi lety. Tenkrát v něm tým s hadem na prsou zvítězil 2:1. Půjde i tuto sobotu o tak těsný zápas? Utkání v Braníku startuje od 18:00.

Branickým hokejistům se v poslední době daří, z šesti předešlých zápasů, slavili hned pětkrát. Zaváhali jedinkrát, před deseti dny s Příbramí 0:5. V předcházejícím kole přivítali Pražané na svém ledě Piráty z Chomutova, které přestříleli vysokým výsledkem 6:4. Střelecky se v tomto utkání probudil Jakub Jedlička, jenž zaznamenal hattrick. "Byla to euforie, naposledy jsem dal za Kobru hattrick před pěti lety v playoff proti Vrchlabí," řekl střelec tří gólů v pozápasovém rozhovoru. Tým s hadem na prsou utekl do dvoubrankového vedení během druhé třetiny a Chomutovu srovnat už nedovolil. "Výborný zápas od začátku, oba týmy hrály na doraz, bylo to pěkné utkání. My jsme ale podle našeho soudu chtěli víc a dali jsme góly které jsme potřebovali. Pak už jsme to ve třetí třetině kontrolovali. Od všech hráčů, včetně gólmana, dobrý zápas," hodnotil vydařené utkání branický kouč Miloslav Šeba.

Nyní proti Kobře stojí tým Letců, kteří jsou na druhém místě tabulky. Letňany mají na svém kontě osm výher a jedinou porážku, také od Příbrami. V posledním hracím kole ale mančaft ze severu Prahy naložil Řisutům 12:2, kdy šest gólů padlo do sítě Buldoků již během první třetiny. Ofenzivní síla pražského rivala je značná, kanadské bodování vede sparťanský odchovanec Jiří Hozák se 16ti zápisy v devíti kláních. Letci jdou do tohoto utkání s nálepkou favorita a chtějí uspět na jihu Prahy za tři body.

Zaskočí Kobra další z mužstev na špici tabulky, nebo naopak potvrdí Letňany svou dominanci? Úvodní buly bude vhozeno v Braníku od 18:00, k dispozici bude také textový přenos na webu Onlajny.com, nebo stream přes službu Czechicehockey.tv.

související články


partneři klubu