25.10.2022

Kobra se chce vrátit na vítěznou vlnu. Na domácím ledě přivítá Cheb

Aleš Skok

Druhá liga má na programu už jedenácté kolo, ve kterém pražská Kobra přivítá Cheb. Tým z Braníku se chce po porážce od Letňan vrátit na vítěznou vlnu, ale v cestě stojí tým, který v posledním duelu deklasoval Děčín 8:1. Zápas začíná ve středu v 18 hodin.

Kobra se od začátku sezony značně zvedla a dokázala se vyhoupnout na pozice zajišťující play-off. Pražané jsou po deseti kolech aktuálně na osmé příčce s 14 body. Naposledy ale na domácím ledě zaváhala, když podlehla Letňanům 2:4. Branické zatím letos trápí útočná fáze. Nastřílených 30 gólů je pátý nejmenší počet z celé soutěže. Naopak na výbornou funguje obrana. Kobra lovila puk ze své branky v 32 případech a defenziva Pražanů je tak čtvrtá nejlepší.

Soupeřem branického celku bude Cheb, který by se rád vyhoupl na místa zajišťující postup do play-off. Aktuálně je celek z Karlovarského kraje na 11. místě s 10 body. Na Kobru tak má ztrátu pouhé čtyři body. Navíc v posledním zápase Cheb naprosto deklasoval Děčín na domácím ledě 8:1. Byla to ale jejich teprve druhá výhra za tři body v této sezoně.

Nejproduktivnějším hráčem Kobry je v aktuální sezoně Václav Zídek s 11 body (8+3). Osm bodů pak má Viktor Martínek (2+6) a obránce Adolf Straka (1+7). V brance Pražané spoléhají především na Lukáše Sochůrka, jenž odchytal zatím šest zápasů, který má zatím průměr 3,07 obdrženého gólu na zápas.

Nejvíce bodujícím hráčem Stadionu je Michael Čejka, jenž se do statistik zapsal jedenáctkrát (4+7). Dalším je pak Martin Trapl (4+3) a Jaroslav Vašíček (2+4). Jedničkou mezi tyčemi je Jakub Kašpar, který odchytal osm zápasů a jeho průměr je 3,8.

V loňské sezoně se oba celky střetly šestkrát během základní části a hned pětkrát byla úspěšná Kobra. Nejprve přišla domácí výhra 5:2, poté porážka na ledě soupeře 2:3 v prodloužení a pak už pokračovaly pouze vítězné zápasy Pražanů –⁠ 5:3, 4:3, 4:1 a 5:2. První vzájemný zápas letošní sezony startuje na Kobře ve středu v 18 hodin.

související články


partneři klubu