27.10.2022

Novák: Na kluky se těším a doufám, že i oni na mě

Matěj Sousedík, Vojtěch Martinek

Hokejisté Kobry ve středu na domácím ledě uhráli tři body za těsné vítězství nad Chebem 2:1. Zkušený útočník Dominik Novák přispěl k výhře gólem a asistencí. V rozhovoru popisuje průběh zápasu, jak se mu proti Chebu hrálo, ale také sobotní utkání na ledě Benátek nad Jizerou.

Cenné tři body proti Chebu. Jak se cítíš?

Cítím se dobře. My jsme potřebovali potvrdit to, že patříme do první osmičky, ale spíš do první šestky, protože si myslím, že na to máme a potřebovali jsme se po tom nepovedeném utkání proti Letňanům zvednout a urvat tři body.

Když se vrátíme k utkání proti Letňanům, tak bylo něco, co jste chtěli po tom zápase změnit, něco na čem jste chtěli zapracovat?

Úplně asi ne, ten výkon proti Letňanům nebyl úplně tragický z naší strany a neměli jsme moc štěstí. Bylo to odmakané utkání a teď jsme v tom pokračovali.

Do první třetiny jste vstoupili docela dobře, ve druhé třetině mi přišlo, že to trochu opadlo, byly tam dlouhé pasáže, kdy byl Cheb vepředu a ještě jste čelili trestnému střílení. Jak si to vysvětluješ?

Polevili jsme po tom našem vstřeleném gólu a mysleli jsme si, že už to máme v kapse, polevili jsme v osobních soubojích a neměli jsme vůbec tlak na bránu a oni nás přestříleli a trenéři nám k tomu něco řekli, pak se to už zlepšilo a my jsme to dotáhli do vítězného konce.

Ve třetí třetině jste měli velkou převahu. Nebylo trochu frustrující, že jste pálili jednu šanci za druhou? Bylo tam strašně moc střel na branku.

Tak ono je vždycky lepší to tam pálit a doufat, že to tam spadne, než si to dávat až do "kuchyně" a být potom naštvaní, že nestřílíme.

Byl to poměrně vyhrocený zápas. Čekal jsi to od Chebu?

My jsme to ani nijak moc nevnímali. V těch domácích utkáních, která hrajeme, tak chceme ukázat tu naši sílu, kterou máme na malém hřišti a soupeři musí vědět, že tady se body nebudou získávat lehce a jsme tady doma a chceme tady vyhrávat.

O víkendu vás čeká cesta do Benátek, kde to bude velmi zajímavé, vzhledem k tomu, že tam hrají Kamil Bříška a Lukáš Tondr. Těšíš se na to?

Určitě se na to těším. Těším se na kluky a doufám, že i oni na mě. Uvidíme, jak to půjde, protože jim se momentálně moc nedaří a my potřebujeme potvrdit, že máme hodně kvalitní tým.


partneři klubu