28.10.2022

Kobra chce druhou výhru v řadě. Zabojuje proti trápícím se Benátkám

Aleš Skok

Na hokejisty Kobry čeká už 12. kolo letošní sezony. A znovu bude chtít odejít vítězně. Poté, co ve středu vystřelil výhru proti Chebu sedm sekund před koncem Vladislav Houška, čeká v sobotu na svěřence Miloslava Šeby celek z Benátek nad Jizerou. Právě na jejich ledě duel odstartuje v 15 hodin.

Po posledním výhře 2:1 nad Chebem je Kobra v tabulce 2. ligy na sedmém místě se 17 body. Stejně je na tom i osmý Most. Před Pražany je na šestém místě Ústí nad Labem, které má o pět bodů více. Hokejisté z Braníku se ale stále trápí směrem dopředu. Pouhých 32 vstřelených gólů je čtvrtý nejnižší počet z celé ligy. Naopak potvrdili slibnou hru směrem dozadu. Z branky lovila Kobra puk ve 33 případech, což je třetí nejnižší počet.

Benátky se po pádu z Chance ligy stále a příliš jim zatím nepomáhá ani dvojice z Kobry Kamil Bříška a Lukáš Tondr. Středočeskému celku patří až 12. místo s pouhými 11 body. Na příčky zajišťující play-off ztrácí momentálně šest bodů. V posledním zápase se sice Benátky konečně radovaly z výhry, když deklasovaly Řisuty na jejich ledě 8:2, ale předtím zapsaly pět proher. Bývalého účastníka druhé nejvyšší české soutěže hodně trápí obrana. 49 inkasovaných gólů je vůbec čtvrtá nejhorší obrana soutěže.

Kobra se bude opět spoléhat především na Václava Zídka, jenž je nejproduktivnějším hráčem týmu s 11 body (8+3). Za ním je Tomáš Šťastný s 9 body (3+9) a třetí je obránce Adolf Straka, který zaznamenal také 9 bodů (1+8). Nejproduktivnějším hokejistou Benátek je Jan Klodner s 7 body (1+6) a druhý pak obránce Martin Tondr s 6 body (3+3). V brance Kobry by se měl objevit Lukáš Sochůrek, který letos odchytal sedm zápasů s 2,73 obdržené branky na zápas. Jasnou jedničkou Středočechů pak je Martin Sejpal, jenž odchytal do této doby všechny duely s průměrem 3,87.

Oba celky se spolu potkaly dvakrát v přípravě a pokaždé uspěla Kobra. Na domácím ledě otočila zápas, ve kterém prohrávala 0:3 a nakonec zvítězila 8:5. V Benátkách Braničtí uspěli po výsledku 3:2.

související články


partneři klubu