01.11.2022

Braničtí opět vyrážejí ven. Dalším soupeřem budou Klatovy

Vít Trubička

Po výhrách nad Chebem a Benátkami míří Kobra na západ Čech. Vyzve soupeře, který nezažívá úplně nejlepší období. Klatovští se momentálně drží v tabulce až na čtrnáctém místě s devíti body na kontě. Podaří se tedy Kobře natáhnout sérii vítězství?

Branický celek nastoupí proti soupeři, který vstoupil do nového ročníku poměrně úspěšně. Sice hned na úplném startu musel skousnout dvě porážky od Chomutova a Benátek nad Jizerou, následně ale dokázal vyzrát na Ústí nad Labem a Řisuty, ob jedno kolo i na Hronov. Právě s ním si ale Klatovy připsaly poslední bodový zisk.

Mezi tím totiž nastoupily proti Mostu, Vrchlabí, Písku, Jablonci nad Nisou, Příbrami a Děčínu, přičemž ve všech případech se z tříbodového zisku radoval soupeř Klatov. Právě proto jim momentálně v tabulce patří čtrnáctá příčka s dvoubodovým náskokem na Řisuty a Hronov.

Lídrem klatovské ofenzivy je Josef Roubal se čtyřmi vstřelenými góly a osmi asistencemi. Stejný počet vstřelených branek ovšem mají i Vlastimil Kvasnička a Martin Lang. Druhému zmiňovanému k tomu dokonce stačily jen dva odehrané zápasy. V brankovišti je pak klatovskou jistotou Kristián Kolář, který zasáhl do jedenácti klání s gólovým průměrem 3,90.

Naopak Kobra se v úvodu sezony krapet hledala. Svědčí o tom úvodní tři porážky od Tábora, ústeckého Slovanu a Hronova. Pak ovšem přišla první výhra v prodloužení na ledě Vrchlabí a Braničtí se díky tomu dostali na vítěznou vlnu. Tu doposud narušili jen Příbram a Letňany. V ostatních případech se Kobra mohla radovat ze třech bodů.

Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem Kobry je Václav Zídek. Na svém kontě má devět vstřelených branek, k tomu tři gólové nahrávky. V počtu asistencí je pak ovšem lídrem Adolf Straka, který doposud přihrál osmkrát. Daří se ovšem i Tomáši Šťastnému a Viktoru Martínkovi. Oba mají shodně po sedmi asistencích, jež Šťastný doplnil třemi góly, Martínek dvěma.

Do branky se zpočátku nejčastěji postavil Lukáš Sochůrek, který odchytal osm klání s průměrem 2,49. V posledních kolech ovšem dostává příležitost navrátilec z ústeckého Slovanu Matěj Kmec. Na něj připadly tři zápasy a jeho gólový průměr se zastavil na hodnotě 2,35.

Podaří se Kobře připsat už třetí výhru v řadě? Jak celkově, tak v bilanci venkovních zápasů? Vše podstatné začne na ledě Klatov v osmnáct hodin. Připraven bude textový přenos na webu Onlajny.com i videostream na Czechicehockey.tv.

související články


partneři klubu