08.11.2022

Duel sousedů v tabulce. Na Braník přijede Písek

Vít Trubička

Tažení Kobry pokračuje dalším domácím zápasem. Tentokrát se na branický led vydají písečtí Králové, kteří jsou v tabulce o pouhou pozici níže oproti Kobře, a to se čtyřbodovou ztrátou. Branickým se ovšem doma daří, od začátku sezony podlehli jen Hronovu a Letňanům. Povede se jim tedy pokračovat v úspěšném tažení?

Stejně tak jako Kobra, i Písek nevstoupil do sezony úplně nejlépe. Bodovat se mu povedlo až po třech odehraných zápasech, kdy porazil Benátky nad Jizerou na jejich ledové ploše. Postupně se jim podařilo porazit Řisuty, Klatovy, Hronov, Jablonec nad Nisou a v prodloužení Chomutov. Další body nasbírali Králové po prohrách v samostatných nájezdech v Chebu a v Mostě. Díky tomu jim momentálně v tabulce patří osmé místo s devatenácti body na kontě. Na paty ovšem Písku šlape Most, který má stejný bodový zisk.

Bodovým tahounem Písku je Lukáš Prášek. S 22 body rozdělených mezi deset vstřelených gólů a dvanáct asistencí mu patří i pozice nejlepšího střelce a s Janem Matiáškem se dělí o post nejlepšího píseckého nahrávače. Brankoviště Králů pak je doménou dvou mužů, kteří se pravidelně dělí o místo mezi třemi tyčemi. Oba mají shodně osm odchytaných zápasů, přičemž gólový průměr Davida Nováka se zastavil na hodnotě 4,06. Stejná statistika pak u Richarda Kříže činí 3,68 gólu na zápas.

Braničtí také na první bodový zisk dosáhli až ve čtvrtém kole, kdy v prodloužení porazili na venkovním stadionu Vrchlabí. To ovšem Kobru nasměrovalo k úspěšnému domácímu tažení, kde dokázali porazit Most, Jablonec, Chomutov a Cheb. Našlápnuto k tomu měla i v posledním klání s Řisuty, které ale bylo na žádost hostů předčasně ukončeno.

Venkovní bilance Branických pak čítá od zmíněného klání s Vrchlabím vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou proher. Kobra dokázala těsně vyzrát na Děčín, o to více pak na Benátky nad Jizerou. Naopak tři body na vlastním kluzišti udržela Příbram a povedlo se to i Klatovům. I tak ovšem Kobra drží sedmou příčku s 23 body.

V letošní sezoně se Kobra střelecky nespoléhá jen na jednoho muže, o bodování se rovnoměrně stará nejvíce hned pět mužů, jejichž bodové rozpětí se pohybuje mezi deseti a dvanácti. Na čele je momentální nejlepší střelec Václav Zídek. Tomu se povedlo devětkrát skórovat, což doplnil třemi asistencemi.

V počtu nahrávek ovšem s celkovými devíti vede dvojice Viktor Martínek a Adolf Straka. První z nich k tomu přidal dva góly, druhý jeden. S bilancí 3 + 8 se do této pětice ještě vklínil Tomáš Šťastný a s vyrovnanou bilancí pěti gólů i nahrávek to celé uzavírá Dominik Novák.

Brankoviště Kobry je pak převážně kapitolou pro Lukáše Sochůrka, který odchytal devět klání s průměrem 2,52, a Matěje Kmece. Tomu pět odchytaných zápasů vyneslo gólový průměr 2,44. Jen jednou se mezi tři tyče postavili Matyáš Ondrík a Michal Pittr.

Zvládnou tedy Braničtí navázat na předchozí úspěšné domácí zápasy a přiblíží se více k čelním tabulkovým pozicím? Úvodní buly padne jako tradičně v osmnáct hodin, přičemž připraven bude opět živý přenos na Czechicehockey.tv, stejně tak i v textové podobě na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu