09.11.2022

Tohle byla taková záchrana ne za pět dvanáct, ale dvanáct za dvanáct, hodnotí Václav Zídek

Tadeáš Podolka, Vojtěch Martinek

Ofenzivní opora branických hokejistů Václav Zídek dokázala v 50. minutě srovnat stav důležitého zápasu s Pískem na 1:1. Jak velmi cennou výhru proti Jihočechům popsal a co dalšího prozradil? Vše se dozvíte v rozhovoru níže.

Získali jste tři body proti Písku, upevníte se tak v horní části tabulky. Jak bys dnešní utkání zhodnotil?

První třetina byla přímo příšerná, vůbec nám to nešlo. I když jsme měli nabitý kádr hráči ze Slavie, tak to nebylo prostě ono. Dali nám gól na 0:1, dlouho jsme se trápili a ztráceli jsme puky ve středním pásmu. Hra se velmi rychle otáčela, Matěj Kmec spoustu střel pochytal. Byla tam i spousta dorážek, které mohly skončit gólem. Naštěstí Písek neodskočil na 0:2 a my jsme se jich drželi až do třetí třetiny, která se povedla.

Čím si nejistý vstup do utkání vysvětluješ?

Těžko říct. Každé utkání je jiné. Všichni vědí, že odsud se těžko vozí body. Dokázali jsme tu hrát krásné prvoligové špíly, jako bylo utkání s Letňany. Dneska jsme vstoupili do zápasu špatně, ale nevím proč. Možná za to může špatná konstelace hvězd.

Ve třetí třetině se povedlo nepříznivý stav zlomit. Právě ty jsi vyrovnával, jak to tam padlo?

Tam se zase rychle otočila hra. Já jsem se najednou objevil na pravém mantinelu, nabral jsem rychlost a Matěj Kolda mi dal krásnou žabičku. Pak jsem obešel obránce a viděl jsem, že brankář šel s vyrážečkou k zemi, naštěstí to tam nějak propadlo. Já jsem za tenhle gól hrozně rád, protože jsem se vrátil po týdnu. Zvedlo mi to náladu a odstartoval jsem otočení zápasu. Hned v dalším střídání dal Viktor Martínek gól na 2:1, pak už jsem věděl, že to dnes urveme.

Byla to velká úleva?

My jsme hráli velmi dobře už ve druhé třetině. Měli jsme tlak, Dominik Novák tam lítal a vybojoval spoustu puků. Tohle byla taková záchrana ne za pět dvanáct, ale dvanáct za dvanáct.

Ke konci se Písek tlačil hodně dopředu a měl tlak. Jak velké jste měli nervy?

Myslím, že jsme to zvládli suprově. Měli tam jednu, dvě situace, kde se tlačili kolem branky. Musím moc pochválit naše beky, díky kterým jsme vyhazovali puky za bránu. Pak už jsme jejich hráče zachytávali ve středním pásmu a do ničeho jsme je nepustili.

V sobotu je na programu zápas s Ústím. Co si od tohoto utkání slibuješ?

Byl to náš druhý letošní soupeř. Mají s velkým rozpočtem úplně jiné ambice a nakoupené hráče, kteří trénují i dopoledne. Věřím ale, že odsud body neodvezou a doufám, že se nám to povede.


partneři klubu