15.11.2022

Středa ve znamení tuhé bitvy, na horký branický led přijede Tábor

Vojtěch Martinek

Dlouhá šňůra domácích utkání se pomalu ale jistě chýlí ke konci, ve středu večer svěřenci Miloslava Šeby sehrají čtvrtý z pěti zápasů. Na jih Prahy dorazí hokejisté Tábora, kteří platí za jeden z nejsilnějších výběrů západní skupiny druhé ligy. Připíše si Kobra po náročném souboji s Ústím další vítězství? Úvodní buly bude vhozeno v šest večer.

Pojďme se za soubojem se Slovanem ještě krátce ohlédnout. V sobotu si do ochozů pražského zimního stadionu našla cestu půl třetí stovka diváků, která viděla první gól v jedenácté minutě. Tomáš Šťastný poslal domácí do vedení a odšpuntoval dramatickou jedenáctigólovou přestřelku, po jejímž konci se z vítězství radovali domácí. Výsledek 6:5 brankami krom Šťastného zařídili Maxim Havrda, Michal Daniel, Václav Zídek, Martin Petrák a Dominik Novák.

"Ústí bylo před zápasem v roli favorita. My jsme ale ukázali, že také umíme hrát dobrý hokej a ubojovali jsme to," zhodnotil utkání forvard Michal Daniel, pro kterého byl duel obzvlášť pikantní v Braníku totiž hostuje právě ze severu Čech. Zároveň měl pak v sobotu 72. narozeniny šéf klubu Miloslav Šeba. Hráči tak měli extra motivaci "Snažili jsme se, abychom mohli na pivo a jídlo a udělat mu radost. Doma se musí vyhrávat a porazit můžeme každého. Jsme rádi, že jsme to zvládli ," nechal se slyšet zadák Aleš Knesl.

Nyní na Kobru čeká třetí tým tabulky, a sice Tábor. Jeden z celků, který se netají ambicemi eventuálně postoupit o soutěž výš, což se odráží i na jeho dosavadních výsledcích. Kohouti mají bilanci 11104 a daří se jim i venku, kde dosud prohráli jen dvakrát. Lepší bilanci na ledech soupeřů mají jen dva celky, které najdeme nad Jihočechy i v celkové tabulce: Letňany a Příbram.

Tahounem týmu je s 29 body na kontě Jakub Matušík (5+24), který je současně i nejlepším nahrávačem celé soutěže. Ostrými nejčastěji pálí Filip Vlček (11+13), těsně za ním najdeme Tomáše Hajiče (10+7) a opomenout nelze ani příspěvky Ondřeje Šulka (9+12), Karla Plášila (8+13), či Jiřího Severy (8+13).

Mezi třemi tyčemi týmu dodávají jistotu David Gába a Tadeáš Dvořák. První jmenovaný je bývalou oporou prvoligového Vsetína a dosud nastoupil do deseti utkání (prům. 2,88), ten druhý pak odchytal zápasů sedm (prům. 2,56).

související články


partneři klubu