03.11.2017

Jedlička: Hattrick se jen tak nepodaří, ale hlavní je týmová výhra

Barbora Wolfová

S L A N Ý - Kobra vyhrála už čtvrtý zápas v řadě. Tentokrát to bylo ve Slaném v zápase proti Mostu. Až do třetí části utkání byl stav i hra vyrovnaná , ovšem pak se hosté rozjeli a do soupeřovy branky nasázeli celkem sedm gólů. U čtyř z nich byl i Jakub Jedlička, který tři i sám vstřelil a zapsal si tak první letošní hattrick.

Jak hodnotíte zápas proti Mostu?
Za stavu 2:2 jsme si říkali, že ten zápas nesmíme podcenit a musíme pořád šlapat, protože jsou do útoku silní. Stejně jako minulý zápas proti nim, kdy jsem dělal taky rozhovor, jsem říkal, že první pětku mají opravdu kvalitní s ostřílenými frajery. Jsem opravdu rád, že jsme to zmákli a že to tam nakonec napadalo.

Čím bylo, že jste jako první inkasovali, nedůslednost?
Nebyly ideální podmínky před zápasem, protože se začínalo později. Seděli jsme v kabině a koukali jsme do zdi, což je něco jiného, než když se jde po rozcvičce hned na led, teď jsme čekali pětadvacet minut a než se člověk rozkouká, tak to chvíli trvá. Nakonec jsme to nakopli a vrátili jsme se zpátky do hry.

Co jste změnili, že vám to tam potom jak jste řekl „napadalo“?
Začali jsme podstatě víc bruslit, víc jsme si přihrávali a nacházeli jsme se ve volných prostorách. Soupeř nás potom přestal stíhat a my jsme je přebruslili. Nasázeli jsme tam hodně důležité branky, které nám v jiných zápasech někdy chybí.

Je super, že přišel Pavel Kolařík, pomohl mi k hattricku

Ať zdravotně, nebo disciplinárně máte oslabenou obranu, jak to pociťujete v útoku?
My jsme do útoku silní pořád, akorát teď musíme klukům vzadu více pomáhat. Jsem rád, že přišel na pomoc Pavel Kolařík, se kterým se známe ze Slavie, což je super bek a to bylo proti Mostu znát.

Nastoupili jste spolu v lajně, pomohlo vám, že jste se znali ze Slavie?
On je hodně do obrany, nehraje nic složitého, což je hodně výhodou. Já totiž na pravém křídle hraji dopředu a on mi to hodí po mantinelu a vím, že když budu našláplej, tak můžu ujet soupeři.

Pomohla tedy tato spolupráce k vašemu hattricku?
Určitě ano! Bylo to hodně se štěstíčkem, protože já zrovna střelec nejsem. Jsem rád, že to tam zase spadlo a hattrick se jen tak nepodaří.

Kdy jste dal hattrick naposledy?
Bylo to v minulé sezóně v zápase s Vrchlabím, když jsme prohrávali 2:1 na zápasy. Díky tomu hattricku jsme vyrovnali stav série na 2:2 a dokázali jsme ji otočit.

Co byste ke gólům řekl?
Při druhém jsem ujel po Verbasové přihrávce a udělal jsem kličku do bekhendu, kterou když zkouším na tréninku, tak mi vychází. Ten třetí bylo deset vteřin do konce zápasu a chtěl jsem ten hattrick dovršit, takže jsem to tam se zavřenýma očima nějak propasíroval.

Myslel jste tedy na hattrick před třetím gólem?
Na něj jsem myslel hned po tom druhým, to nebudu tajit. (smích) Ale samozřejmě jsem chtěl, abychom vyhráli jako tým!

Jak jste říkal, nejste zrovna střelec, ale spíš asistent, co že to bylo zrovna proti Mostu jinak?
Na pravém křídle jsem trochu změnil hru, protože to hraji hodně vysunuté, tím pádem když jsem první, co útočí, musím i střílet a vyšlo to.

Budete ve střílení pokračovat i dál?
Doufejme!


partneři klubu