22.11.2022

Kobra opět změří síly s Mostem. Ke Lvům vyráží po roce

Marek Baloun

Už více jak rok nevstoupila branická brusle na ledovou plochu zimního stadionu v Mostu. Z tradičního letního soupeře se po překreslení druholigových skupin stal ligový rival a přátelské zápasy se tak změnily v zápolení o body. V 5. kole byla lepší Praha, duel na Severu je naplánován na středeční 18. hodinu.

Aktuálně dvanáctým Lvům se moc nedaří. V souboji o osmou příčku, která zajišťuje play-off skupinu vítězů, sice mají stejně bodů jako Děčín, Cheb a Písek (22), skóre 59:84 je ale řadí až na úplně poslední místo tohoto vláčku. Značný podíl na tom má sobotní utkání, kdy Most na jejich domácím ledě porazili Letci 7:0. O sedm branek přitom Severočeši prohráli už dvě kola předtím, kdy v ROCKNET ARÉNĚ prohráli s Chomutovem 2:9. Nic to ale nemá na druhou polovinu měsíce října, kdy Lvi dostali sedm branek třikrát v řadě. Špatnou formu dokazuje i fakt, že v utkáními s tabulkově horšími soupeři Lvi buďto jen těsně vyhráli (6:5 s Jabloncem a 5:4 v prodloužení s Hronovem), nebo dokonce citelně prohráli (4:7 s Řisuty).

To Kobra měla dobrý listopad, kdy doma vyhrála třikrát v řadě a dokonce přehrála i favorizované Ústí nad Labem, což bylo mnohými hodnoceno jako nejlepší zápas Kobry za posledních několik let. Jenomže hned v dalším kole přišla pořádně ledová sprcha demolice 1:10 od Tábora. První třetina sice dopadla ještě hratelným skóre 1:3, ta druhá už ale skončila 0:4 a 0:3 ve třetí už jen podtrhlo tragickou výhru pro Jihočechy. Jen Lukáš Endál si v utkání připsal hattrick a dvě asistence k tomu.

Pražané se ale rychle vrátili na vítěznou vlnu, když v sobotu v souboji o šesté místo porazila Vrchlabí 3:1 a pětizápasovou domácí šňůru tak zakončila jen s jedinou porážkou. Braničtí otevřeli skóre v 15. minutě trefou Petráka, za pouhých čtrnáct vteřin už ale bylo srovnáno. Pak se dlouho hrálo vyrovnaně, až se v 53. minutě trefil Dominik Novák. Tři body pro branické v samém závěru potvrdil Václav Zídek trefou do prázdné brány. „Zápasy s Vrchlabím jsou vždy vyrovnané. V první třetině nám to šlo, v té druhé jsme tak dobří nebyli. Tam bylo v prvních deseti minutách Vrchlabí určitě lepší. Za třetí třetinu jsme si to ale zasloužili, protože jsme chtěli víc. Navíc jsme soupeře i přestříleli,“ zhodnotil utkání Miloslav Šeba.

související články


partneři klubu