25.11.2022

Další cesta na Sever! Pražany tam bude čekat Jablonec

Marek Baloun

Po zaváhání v Mostě čeká tým Miloslava Šeby opět cesta na nehostinný sever. Na souboj je vyzvou jablonečtí Vlci, kteří potřebují začít sbírat body, jestliže chtějí ještě nějak promluvit do bojů o osmou příčku. Pražané ale tři body potřebují také, jelikož ona hranice je nebezpečně blízko. Utkání startuje v 18:00.

Jablonečtí se s dvanácti body nacházejí na čtrnácté příčce. Mají stejně bodů jako třinácté Klatovy, ty ale nemají tak propastný rozdíl ve skóre. Jabloneckých 55:102 je totiž pořádný skok. Na dvanáctý Písek pak oběma celkům chybí deset bodů, naopak předposlední Řisuty a poslední Hronov ztrácí pouhé dva. Je tak potřeba vyhrávat v základní hrací době. To se ale Severočechům povedlo naposled před měsícem, v desátém kole. Od té doby získali jen dva body za výhru v prodloužení, jinak pokaždé během šedesáti minut prohráli.

Stalo se tak i v posledním kole, kdy Vlci vyrazili do Benátek. Středočeši vyhráli první třetinu, když se jim podařilo vstřelit dvě branky. Jablonec na přelomu dějství postupně dokázal srovnat na 2:2 zásluhou Maďara a Brokeše, byly to ale jeho poslední trefy. Domácí se do toho opřeli, prosadili se ještě čtyřikrát a vyhráli tak 6:2.

To Kobra ve středu naopak jela na Sever, konkrétně k mosteckým Lvům. Ti ale během čtyřiceti minut nasázeli tři branky, zatímco Kobra se netrefila ani jednou. Povedlo se jí to až v 55. minutě, kdy ve vlastním oslabení skóroval Václav Zídek. Jenomže to na časomíře svítilo už skóre 4:1 v neprospěch Pražanů a nebyl to finální výsledek. Na konečných 5:1 totiž ještě v 57. minutě upravil a výhru domácích potvrdil Smolka. Hvězdou zápasu byl ale Jakub Procházka, který dva góly zapsal sám a ještě na jeden nahrál.

A co na to řekl trenér Šeba? „Do utkání jsme vstoupili špatně. V první třetině nám chybělo tempo, hráli jsme hodně na riziko do obrany, nikdo se nevracel. Byť to na počátku vypadalo, že je hra vyrovnaná, tak jsme následně dostali zbytečné góly. Ve druhé třetině se to nezvedlo, až ve třetí. Už jsme ale neměli šanci se dostat na kontakt soupeři. Nezahráli nám hráči, na které spoléháme, další pak byli zranění. Nedá se nic dělat, musíme na to zapomenout a jít do dalšího utkání.“

související články


partneři klubu