01.12.2022

Po Příbrami přijede v sobotu na Kobru Děčín

Marek Baloun

Po nepovedeném utkání s Příbramí čeká Kobru další domácí zápas. Tentokrát bude jejím soupeřem Děčín, který je v přímém souboji o postupovou osmou příčku. Tu ale drží právě Pražané, kteří ale potřebují nutně bodovat. Utkání v Braníku je naplánované na sobotní 18. hodinu.

Severočeši jsou aktuálně s 25 body desátí a na důležitou osmou příčku ztrácí sedm bodů. Tento nižší střed tabulky je ale sražený u sebe a zisk nebo absence tří bodů může tým posunout i o dvě příčky. Medvědi mají celou sezónu formu na houpačce, série proher ale byly vždy dvakrát delší, než ty vítězné. Ve středečním kole ale jednu čtyřzápasovou negativní ukončili, když doma uvítali Řisuty. Tým Tomáše Mareše vyhrál díky lepší první a poslední třetině, které Děčín vyhrál 1:0. Prostřední dějství totiž bylo divokou přestřelkou, která skončila třemi góly na obou stranách. Nakonec ale po šedesáti minutách mohli domácí slavit výhru 5:3.

To Kobra příjemnou středu neměla. Do metropole přijela, shodou náhod právě po utkání s Děčínem, Příbram. Pražský kádr aktuálně trápí nachlazení, proto Miloslav Šeba povolal hned pětici juniorů ze Sparty, Slavie, ale zařadil do sestavy i odchovance Ondřeje Nápravníka, který loni hrál v Americe. Po dlouhé době tak Kobra měla sedm beků a třináct útočníků.
Už první třetinu braničtí prohráli 0:2, mohli ale jít do šaten se vztyčenou hlavou. Podali totiž solidní výkon, kdy soupeře dobře napadali, blokovali a hlavně sami útočili. Úbytek sil se od druhé třetiny už ale začal naplno projevovat a domácí kupili jednu chybu za druhou. A to včetně faulů. Byť ve finále měli jen o jeden více než soupeř, Příbram dokázala v přesilovce skórovat hned třikrát a navrch přidala ještě gól v oslabení. Nakonec jedinou branku Pražanů vstřelil Viktor Martínek v 27. minutě, zatímco na druhé straně další kobří odchovanec Tomáš Urban zapsal hattrick, a to dokonce nepřerušený. Kobra tak prohrou 1:6 ztratila třetí utkání v řadě a propadla se na poslední příčku zaručující play-off, se stejným počtem bodů jako sedmé Benátky. Proti Děčínu tak musí bezpodmínečně vyhrát nejlépe za plný počet a začít stahovat šesté Vrchlabí (aktuálně o šest bodů napřed.

související články


partneři klubu