09.12.2022

Kobra bude chtít v derby překvapit. Čekají na ni první Letňany

Aleš Skok

Další zápas 2. ligy čeká na hokejisty pražské Kobry. Tentokrát na ni v rámci pražského derby připadly Letňany, tedy první tým tabulky. Braničtí tak budou chtít hodit poslední porážku za hlavu a na ledě Letců překvapit. Úvodní buly je naplánovaná na sobotní 17. hodinu.

Kobře po 23. zápasech patří sedmé místo s 35 body, čímž by si zajistila postup do části vítězů. Ale bude to mít ještě hodně náročné. Na devátý Most má náskok pouhého jednoho bodu. Stejně jako Mostečtí mají 34 bodů také Benátky.

Braničtí v letošní sezoně doplácí především na nepříliš dobrou ofenzivu, čehož je důkazem pouhých 64 vstřelených branek, to je třetí nejnižší počet z celé soutěže. Naopak defenziva je šestá nejlepší. Kobra lovila puk ze své branky v 78 případech.

Letňany si vedou o poznání lépe a už mají zajištěný postup do části vítězů. Po 24 zápasech mají 65 bodů a jsou v čele soutěže. Na druhou Příbram mají Letci náskok šesti bodů. Letňany mají třetí nejlepší útok, když se z gólu radovali už 121krát. Obranu mají dokonce nejlepší v celé soutěži, když obdržely pouhých 52 gólů.

Nejproduktivnějším hráčem Kobry je Václav Zídek, který má 20 bodů za 15 gólů a 5 asistencí. Druhý je Dominik Novák s 18 body (11+7). Nejvíce bodujícím hráčem Letňan je Jiří Hozák, který zaznamenal už 39 bodů (15+24). V kanadském bodování celé soutěže je na čtvrtém místě. Osmý je Lukáš Kastner s 36 body (18+18). Ten se dělí i o pozici nejlepšího střelce.

Letci mají také nejlepšího gólmana celé soutěže, kterým je Jaroslav Brázdil. Ten odchytal 23 zápasů a jeho průměr obdržených branek je 2,22 a navíc má na svém kontě i dvě čistá konta.

Oba celky se letos v rámci 2. ligy už jednou střetly. Na ledě Kobry tehdy uspěly Letňany v poměru 4:2. Ještě před sezonou spolu sehrály dva přípravné duely. A pokaždé byli úspěšnější Letci. Nejprve zvítězili 3:2 po nájezdech a poté 2:1 v základní hrací době.

Duel na ledě Letňan se odehraje v sobotu od 17 hodin.

související články


partneři klubu