13.12.2022

Kobra vyráží do Chebu! Naváže na dobře zvládnuté derby?

Marek Baloun

Do konce základní části zbývá šest kol a Kobra možná naposledy v této sezóně pojede k německým hranicím. Cheb ale stále v boji o postupovou osmičku figuruje a bude se o každý bod rvát do krve. Utkání začíná v 18:00.

Chebští jsou aktuálně desátí, čili mimo play-off polovinu tabulky. Na osmé Benátky ale ztrácí pouhé čtyři body, takže vůbec nic není ztraceno. Západočeši si plně uvědomují situaci a dřou do posledních vteřin. Důkazem budiž i to, že v posledních třech kolech porazili favorizovanou Příbram a třeba i Děčín a Jablonec. Aktuálně tak drží sérii tří výher v řadě.

Naposledy se utkali Západočeši právě v Děčíně, kdy vyhráli 4:3. Domácí sice šli do vedení už v polovině druhé minuty, Cheb ale dokázal srovnat a pak už se oba týmy ve vedení střídali. Když v 52. minutě David Černý druhým gólem srovnával za domácí na 3:3, už asi všichni přítomní vyhlíželi prodloužení. Hosté ale zabrali a osmadvacet vteřin před sirénou ujeli Michael Čejka a Marek Konášek do přečíslení a skvělou kombinací druhý jmenovaný zvrátil utkání a plný počet bodů na stranu Chebu.

To Pražanům se ale povedl ještě větší kousek. Na venkovní utkání necestovali daleko, pouze na druhý konec metropole do Letňan. Letci jako lídr skupiny Západ byl rozhodně těžkým soupeřem, ostatně Kobra inkasovala už ve druhé minutě a první polovinu utkání prohrála 0:2. Pak ale ve 34. minutě Matěj Kolda vrátil svůj tým do hry a slepené góly Viktora Martínka a Martina Petráka na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny základní hrací doby Kobru dostaly dokonce do vedení a Letci už na toto nedokázali zareagovat. Kobra se tak vrátila na sedmé místo a stále žhaví naděje na udržení se v elitní osmičce.

„Zápasy s Letci jsou naše derby, jedná se vždy o vyrovnané klání. Utkání začalo pro nás tím, že jsme dostali laciný gól. Nicméně dále jsme do toho šli s tím, že chceme vyhrát. Také se chceme udržet na pozicích zajišťujících postup do play-off. To jsou důležité body, které burcovaly tým. Hra byla vyrovnaná a bylo jen otázkou, kdo bude šťastnější,“ řekl k výhře president klubu Miloslav Šeba. Jedním hlasem ale upozornil na to, co si všichni fanoušci klubu uvědomují. „Musíme ale ještě zabojovat, o avizované místo hrajeme na dálku s Benátkami. To znamená vyhrát i v dalším zápasu.“ Kobru tak čeká těžká práce

související články


partneři klubu