16.12.2022

Branické čeká souboj s bývalými oporami, do Prahy přijedou Benátky nad Jizerou

Tadeáš Podolka

Základní část skupiny Západ se pomalu blíží svému konci. Kobru dnes od 18:00 čeká extrémně důležitý zápas proti Benátkám nad Jizerou. Oba týmy se perou mezi sebou o účast v play off, navíc branické hokejisty může srazit jedna z nejlepších dvojic druholigové historie Kamil Bříška - Lukáš Tondr, kteří do loňské sezony nastupovali ještě za Pražany.

Kobře aktuálně patří osmá příčka v tabulce skupiny Západ, právě ta ještě zaručuje účast v play off. Na branické nebezpečně dotírá Stadion Cheb, který má o pouhé dva body méně a navíc v posledním kole Pražany srazil výsledkem 5:3. Tým z Braníku tak nutně potřebuje v tomto utkání proti Benátkám bodovat. K výhře jim může pomoct ostrostřelec Václav Zídek, který ve 23 duelech nasázel hned 16 branek! Daří se také tradičním oporám Dominiku Novákovi (11+7) a Tomáši Šťastnému (7+11).

Proti branickým ale stojí superstar 2. ligy Kamil Bříška, který se opět probojoval k nejproduktivnějším hráčům celé soutěže - 44 bodů v 25 utkáních. Bývalý hráč Kobry a Jablonce měl ale nezvykle pomalý start do sezony, nakonec se opět sehrál s dlouholetým parťákem Lukášem Tondrem, jenž se vrátil z hokejového důchodu. Od té doby je tato dvojice opět velmi nebezpečná a Benátky střílejí hodně branek. Naposledy porazili Středočeši Řisuty 8:4, přičemž čtyři branky do sítě Buldoků obstaral Bříška. Tým od řeky Jizery tak má tak na 7. místě náskok dvou bodů na svého soka z Prahy.

Jak tento třaskavý mač dopadne? Zvládne Kobra uhlídat své bývalé opory nebo naopak budou právě ony kralovat? Úvodní buly je v Braníku naplánováno na tradičních 18:00, k dispozici bude textový přenos na webu Onlajny.com a stream přes službu Czechicehockey.tv.

související články


partneři klubu