27.12.2022

Vánocům odzvonilo, druhá liga se vrací, Kobra vyjede do Hronova

Martina Nová

Hráče pražské Kobry čekají poslední čtyři zápasy první fáze letošního ročníku. První na seznamu je poslední Hronov, který v sezóně vyhrál jen čtyřikrát, nicméně jednou právě proti Kobře. Podaří se svěřencům Miloslava Šeby ve středu 28. 12. tuto prohru pomstít? Zápas startuje tradičně v 18 hodin.

Braničtí se aktuálně pohybují na osmém místě, které je poslední postupovou příčkou do nadstavbové skupiny A, na deváté Benátky nad Jizerou mají sice jen bod náskok, nicméně se zápasem k dobru a jednodušším losem v závěru základní části. Oproti tomu Hronov se tísní na poslední 16. příčce se shodným počtem 13 bodů, jako mají Řisuty. Přesto se hráčům Hronova v aktuálním ročníku podařilo Kobru porazit.

Stalo se tak hned ve třetím kole sezóny na svatého Václava, Kobra na domácím ledě padla 1:3. Přestože v první třetině Matěj Kolda zajistil Pražanům vedení, třetí dějství se domácím hokejistům vůbec nepovedlo a Hronov propasíroval tři góly za Sochůrkova záda. Po utkání litoval Miloslav Šeba především nevyužitých šancí: „Nebyli jsme schopní překonat brankáře Hronova, který chytal velmi dobře. Zradily nás nevyužité přesilovky, během jedné jsme navíc inkasovali. Ve třetí třetině jsme dostali tři góly a absolutně jsme ji nezvládli. Měli jsme optickou převahu, ale to nic neznamenalo."

Hronovští naposledy vyhráli 7. 12. proti Jablonci nad Nisou. V utkání si počítali sebevědomě a gólovou smrští ve druhé a třetí části dokráčeli ke tříbodovému triumfu 8:5. Před Vánoci se jim už ale bodovat nepovedlo, po střetnutí s Jabloncem si připsali tři porážky. Naposledy proti Mostu navíc nedohráli, v průběhu druhé dvacetiminutovky za stavu 1:11 odstoupili pro malý počet hráčů na lavičce.

Nejlepším střelcem Hronova je junior Českých Budějovic David Putz, který odehrál v barvách celku z královehradeckého kraje 16 zápasů, v nichž jedenáctkrát skóroval a desetkrát přihrál. V kanadském bodování je na druhém místě arménský hokejista Norair Hovsepjan s devíti góly a shodným počtem asistencí ve 21 duelech. Největší počet odchytaných minut má na kontě junior Hradce Králové Jakub Tichý, s ohledem na neúspěšnost hronovské obrany má na kontě průměr 5,45.

související články


partneři klubu