02.01.2023

Rok 2023 odstartuje Kobra doma s Klatovy

Marek Baloun

Konec zábavy, je tu hokej! Sezóna se přesunula do svého druhého roku, zbývají poslední tři zápasy a je na čase definitivně odložit cukroví i alkohol. Kobra začne rok 2023 ve své hale, kde bude od středeční 18. hodiny hostit západočeské Klatovy. Play-off stále není jistota, proto bude potřeba všechna vaše podpora!

Klatovy jsou předposledním týmem tabulky a je jisté, že do play-off se letos nepodívají. Za celý měsíc prosinec nezískali totiž ani jediný bod a na výhru čeká už sedm kol. Naposledy tým ze Západu Čech vyrazil za řisutskými Buldoky, odkud si odvezl hodně tvrdou porážku.

Nepovedly se mu už úvodní vteřiny, když Walter v čase 00:19 putoval na trestnou. To sice ještě brankou neskončilo, na konci čtvrté minuty ale přišla vážná akce a v osmé minutě i první gól. Na sekundu přesně o tři minuty později přišel při hře 4 na 4 druhý, na což už ale Klatovy odpověď našly, když se trefil Adam Ženíšek.
Už minutu a čtvrt po startu druhé třetiny ale přišla další trefa Řisut a opět to bylo o dvě branky. Tým Michala Straky zažil nejlepší část utkání v závěru této třetiny, když v rozmezí dvou a půl minut dokázal Vlastimil Kvasnička dvěma trefami srovnat na 3:3. To ale byla také poslední trefa celku. Třetí dějství už totiž patřilo jen domácím, kteří postupně nasázeli za záda Kristiána Koláře čtyři branky a zvítězili 7:3.

To Kobra zakončila rok 2022 skvělým výkonem proti Hronovu, který porazila 5:1. Pražané otevřeli skóre v 7. minutě, když Dominik Novák potrestal vyloučení Wikovu už po 26 vteřinách. Ostatně celá první třetina patřila jen týmu Miloslava Šeby. V 11. minutě zůstal na pravém kruhu nepohlídaný Václav Zídek a Strakovu zpětnou přihrávku z rohu kluziště uklidil táhlou střelou pod břevno. O dvě minuty později do rychlého brejku ujel po pravém křídle Tomáš Šťastný a zápěstím přes obránce se trefil pěkně na zadní tyč. Korunu skvělé dvacetiminutovce dal Matěj Kolda, který po přihrávce Viktora Martínka bez přípravy z mezikruží prostřelil Ryšavého.
Druhé dějství branku nevidělo, ta přišla až ve 44. minutě a byla to také jediná trefa domácích. Po přihrávce Achmeťjanova překonal Sochůrka střelou z mezikruží k tyči David Putz. Pražané ale měli poslední slovo, když se v čase 52:00 gólmanovi Ryšavému nepovedl výjezd proti puku a Robin Míšek nadvakrát tuto chybu dokázal potrestat.

Kobra si tak společně s výhrou nad Benátkami upevnila sedmou příčku, která ji ještě stále zajišťuje účast ve vyřazovacích bojích. Nic ale ještě není jisté. Stále se ještě bojuje o dvanáct bodů a devátým Jizerčanům chybí na Kobru jen čtyři. Šance má i desátý Cheb, který ale potřebuje ještě jednou tak veliký bodový příděl. Proti tabulkově horším soupeřům (Klatovy, Řisuty, Písek) tak nesmí přijít jediné zaváhání.


související články


partneři klubu