11.11.2017

Kobra se z Vrchlabí vrací s vysokou výhrou 7:2

Šimon Sýkora


P R A H A - Po jednozápasovém zaváhání s Jabloncem je pražská Kobra zpět na vítězné vlně. Z ledu dalšího z hlavních favoritů soutěže, severočeského Stadionu Vrchlabí, si odváží důležité tři body a posouvá se tak na čtvrté místo v tabulce právě na úkor svého soupeře.


17. kolo, 11.11.2017 v 18:00

HC Stadion Vrchlabí

HC Kobra Praha

2:7

(0:3, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 36. Urban (Pšurný, Pojkar), 50. Moník (Urban) – 8. Novák (Tuma, Antončík), 14. Hlinka (Jedlička), 15. Matějček (Čurda, Chlapík), 25. Chlapík (Matějček, Čurda), 46. Šteiner, 50. Jedlička (Doležal, Kolařík), 60. Jedlička (Šteiner, Doležal). Rozhodčí: Veinfurter – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 834. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 2:6, 2:7.

HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (od 21. Abrahám)– Abraham, Havránek, Tržický, Niko, Pojkar, Moník, Erban – Bláha (C), Jirků (A), Šťastný, Miškovský, Urban, Pšurný, Oppelt, Šimoníček, Mach, Šlaicher, Rychlovský

HC Kobra Praha: Bílek – Semrád, Skočovský, Vokurka, Verbík, Kolařík, Vacek – Chlapík, Antončík (C), Jedlička, Hlinka, Novák, Šteiner (A), Tuma, Matějček, Čurda, Doležal

Komentář k utkání

Od začátku utkání byli aktivnější domácí. Pražané je ale nepouštěli do svého pásma, pokud se tam však dostali, neměli prostor k pořádnému ohrožení branky. Jako první se prosadil Dominik Novák v osmé minutě. O minutu později si musela Kobra poradit s prvním oslabením, ale ustála ho, ba dokonce i dokázala zaútočit. Další branka přišla po Jedličkově střele od modré čáry. Jelínek puk sice vyrazil, k dorážce se ale dostal úspěšně Filip Hlinka.

Vrchlabští se snažili snížit, ale nedařilo se jim udržet kotouč. Toho opět využili braničtí, znovu se prosadili po dorážce. Tentokrát však zakončoval Martin Matějček. Jeho branka, kterou dělilo pouze 65 sekund o Hlinkovy, se nakonec ukázala být jako vítězná. V poslední minutě první části přišel ještě jeden důležitý moment. Novák měl příležitost jet trestné střílení a přidat druhou branku v utkání. Ke smůle Kobry se však neprosadil a do šaten tak hráči šli se skóre 3:0 pro hosty.

Na začátku druhé třetiny domácí sáhli na změnu gólmanů, Jelínka mezi třemi tyčemi nahradil Abrahám. I jeho však dokázali hosté prostřelit. Poté, co byl na trestné lavici Nikó za sekání, se v přesilovce prosadil Adam Chlapík, který se vrátil po dvou vynechaných zápasech do sestavy. Ve 36. minutě poprvé kapituloval Bílek a vrchlabští se mohli radovat. Pražského brankáře překonal v přesilovce po Šteinerově vyloučení Patrik Urban, rozdíl tak byl opět tříbrankový.

Ve zbytku třetiny se ještě oba týmy střídaly ve střelách, k brance to však již nevedlo. O góly však nouze nebyla. Po neúspěšné přesilovce šla Kobra do oslabení. V něm se prosadil Dominik Šteiner, který si tak připsal jubilejní desátou branku sezóny. Po dalších pár minutách se prosadil v přesilovce Jakub Jedlička. Na světelné tabuli v tu chvíli svítilo skóre 6:1 a zdálo se, že je rozhodnuto.

Domácí se však nevzdávali, což potvrdil i Jakub Moník. Snižoval po pouhých 32 sekundách od Jedličkovy branky. Oba týmy dále pokračovaly v tlaku, Abrahám i Bílek měli dost práce, nakonec se však Kobra přeci jen ještě jednou radovala. Dvě sekundy před koncem vstřelil druhou branku utkání Jakub Jedlička a pečetil tak na konečných 7:2. Další utkání sehraje Kobra na svém ledě ve středu 15.11., kdy od 18:00 přivítá Trutnov.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Důležitý byl začátek, že jsme dali první gól. Hráli jsme to, co jsme si řekli, to bylo podstatné. Z toho se to potom odvinulo. Protože pravdou je, že Vrchlabí není soupeř, kde můžete dávat každé utkání sedm gólů - nakonec u nás se to potvrdilo v prvním zápase, kde jsme do nich bušili, ale prohráli. Oproti zápasu s Jabloncem jsme byli disciplinovanější, gólman nás udržel a podařilo se nám to vybrejkovat a dát ty důležité góly.



partneři klubu